Disney og Sony går til kamp mod film-pirater

edbpriser.dk 07-01-45452 14:36

Ulovlige kopier af filmselskabernes nyeste film er et udbredt problem, så derfor har Disney og Sony Pictures foretaget et eksperiment i Sydkorea, hvor de har gjort film som "Vilde Rolf", "Modig" og "Django Unchained" tilgængelige som on-demand leje samtidig med, at de har sat filmene op i biografen.

Ifølge The Verge er Sydkorea et godt sted at afprøve denne model, da biografkæderne der ikke er så magtfulde som i Europa og USA, hvor de holder godt fast i deres aftale om 90 dages eksklusivitet, hvor filmene ikke må være tilgængelige andre steder end i biografernes mørke.

Disney er tidligere kommet til at fornærme de europæiske biografkæder, da de prøvede at sende "To på flugt" ud til leje tidligere end normalt i Portugal i 2011 og ligeledes med Tim Burtons "Alice i Eventyrland" året før.

Deltag i konkurrencen om at vinde "Vilde Rolf" her

Derfor afprøver de nu modellen i Sydkorea for at se, hvor stor indvirkning det har på udbredelsen af ulovlige kopier og antallet af biografbesøgende til de pågældende film.

Indtil videre er det kun Disney og Sony Pictures, som tester denne form for film-distribution, men mon ikke de andre store Hollywood selskaber følger godt med fra sidelinjen.