DJ Hero 2

edbpriser.dk 26-10-2010 09:23

Denne anmeldelse bringes i samarbejde med low5.dk

Det første "DJ Hero" var en rigtig underholdende oplevelse. Spillet solgte da også udmærket, selvom det ikke nåede samme højder som 'storebroderen' "Guitar Hero".

Spændende tilføjelser
"DJ Hero 2" minder meget om forgængeren men har fået nogle spændende tilføjelser, der formår at løfte udgivelsen over forgængerens niveau. Det grundlæggende gameplay er fortsat det samme, og det handler stadig om at mikse, scratche, freestyle og crossfade sig vej gennem en lang række miks lavet af nogle af tidens bedste Dj’s.

Det første spil imponerede med en række suveræne miks, der sagtens kunne gøre sig på de bedste klubscener. I "DJ Hero 2" følges dette op, og jeg er igen dybt imponeret over, hvor alsidig og flot musikken er. Langt de fleste numre er velkendte hits, og man sidder virkelig og håber, at det en dag bliver muligt at overføre numrene til den bærbare musikafspiller.

Masser af freestyle
Som tidligere nævnt er der tilføjet nye elementer til gameplayet. Det er nu muligt at freestyle-scratche i visse dele af numrene. Du begaves ikke med total frihed, men du får en lidt større følelse af “her bestemmer jeg”. Endnu bedre synes jeg freestyle crossfadingen er. Du får nogle hints om, hvornår der sker noget interessant på tracksene, men kan i øvrigt gøre som det passer dig. I starten lyder det mildt sagt elendigt, men med tiden bliver du faktisk i stand til at mikse numrene på en ret så cool facon.

En mindre tilføjelse er knapper, der skal holdes nede længere end andre, hvilket ændrer lyden en smule, men derudover ikke har den store indvirkning på oplevelsen.

Nu kan der synges indover numrene
Nyt er også, at der kan synges indover numrene. At tilføje en sing a long del er jeg temmelig skeptisk overfor, da der ofte synges og rappes i flere toner og næsten på samme tid. Sangdelen er dog ikke testet, hvorfor vi undlader at komme nærmere ind på dette element.

RZA i "DJ Hero 2"

Suverænt fede miks
Musikken i "DJ Hero 2" har taget en lille drejning over mod det mere poppede i modsætning til forgængerens mere hip hop prægede stil. Du skal dog på ingen måde frygte, at "DJ Hero 2" er sødsuppepop fra øverste hylde. Der er igen tale om suverænt fede miks, som virkelig formår at pumpe en feststemning i vejret.

God karrieredel
Karrieredelen tager dig rundt på klodens mange festmekkaer såsom Ibiza, London, Berlin med flere. Der optjenes stjerner, som herefter åbner nye byer, tracks, megamiks og DJ dueller. Det kører meget flydende, og i modsætning til det første spil skal du ikke omkring hovedmenuen for at få adgang til de nye numre. Når du spiller, er der altid tale om mellem 3 og op til 8 tracks, alle køres af kort efter hinanden, hvilket bidrager til et super flow, da der ikke skal stoppes op efter hvert nummer.

Konklusion
"DJ Hero 2" er på alle måder en forbedring af etteren, og udviklerteamet har virkelig formået at sparke nyt indhold ind i spillet. Fans af “musikspil” vil helt afgjort finde "DJ Hero 2" topunderholdende. Der er masser af miks, som er fuldt på højde med hvad du hører på de mest trendy klubber på kloden. "DJ Hero 2" er som skabt til en optakt til byturen eller for os legeglade spillere, der altid har drømt om at være DJ.

Plus: Musikken, flowet, freestyle mulighederne.

Minus: Enkelte gange virkede det til at spillet ikke registrerede rewinds.

Samlet karakter: 90%

Udgiver: Activision
Ude nu til PS3, Wii og Xbox 360
Testet på PS3