Drop iPad her er Eee Pad

edbpriser.dk 05-06-42388 19:40

Hvis vi skal tro de nyeste salgstal fra Apple, har årets hidtil mest omtalte produkt - firmaets iPad - for nylig nået endnu en milepæl og samlet solgt over to millioner eksemplarer.

Apples internationale lancering den 28. maj har sikkert bidraget pænt til salgsstatistikken, og som pcworld.dk tidligere har kunnet berette, er giganter som blandt andre Google og Dell ved at lade kanonerne og gøre klar til fremmarch på det lukrative marked for tynde gadgets med store, trykfølsomme skærme.

Ind kommer Eee Pad
Den taiwanske elektronikgigant Asus vil imidlertid også indskrives på listen over potentielle æblekonkurrenter. Firmaets nye tablet-computer, der meget passende er døbt 'Eee Pad', har dog et par sprælske tricks gemt i ærmet, som udvisker grænserne mellem iPad, tablet-pc og en helt almindelig computer.

For det første kan den nye gadget fungere til en bred vifte af formål - vi nævner i flæng medieafspiller, e-bogslæser, kompakt-pc og internet-enhed.

Derfor forventer Asus, at tablet-computeren får rigtigt meget opmærksomhed under elektronikmessen Computex 2010, der netop er sparket i gang i Taipei, Taiwan.

Der kommer to varianter: Eee Pad EP121 på 12 tommer og Eee Pad EP101TC på kun 10 tommer.

Førstnævnte skulle levere en gedigen allround-ydelse, fordi tablet-computeren har Intels Core 2 Duo-processor - dog naturligvis i den strømbesparende CULV-udgave (Consumer Ultra Low Voltage). Der er efter alt at dømme altså tale om en væsentligt mere helstøbt tablet-pc, end den noget brugsmæssigt begrænsede iPad, selvom vi på nuværende tidspunkt slet ikke har indtryk af, hvor godt den berøringsfølsomme brugergrænseflade spiller sammen med det færdige produkt.

Vi ved dog, at den største tablet-pc fra Asus har et virtuelt tastatur og mulighed for at tilslutte et særligt docking-tastatur, så du i visse situationer kan forvandle tavlecomputeren til noget, der til forveksling minder om en almindelig bærbar. Og så tilføjer Asus, at EP121 kan levere i omegnen af ti timers batterilevetid.

Asus Eee Pad

Slank letvægter
Den mindste Eee Pad benytter derimod Nvidias Tegra-processor og imponerer ved at præstere en vægt på blot 675 gram.

Noget af det mest interessante er, at begge tablet-pc'er kører Windows 7 - 12-tommer-udgaven endda det almindelige Windows 7 Home Premium, mens den mindste af de to må nøjes med Windows Embedded Compact 7.

Gadget-siden Engadget har allerede kastet sig frådende over Eee Pad på Asus' Computex-stand, og du kan se de foreløbige indtryk i galleriet her.

Hvis vi skal tro Engadget, trænger berøringsfølsomheden fortsat til en overhaling, for den er både træg og unøjagtig. Til gengæld mener gadgetsiden, at brugergrænsefladen er visuelt lækker, og journalisten lægger vægt på, at begge tablet-pc'er har en tillidsvækkende konstruktion udført i aluminium.

Uanset hvad venter vi spændt på selv at få en Eee Pad mellem hænderne, og så kunne vi rigtigt godt tænke os at høre, hvor prisniveauet vil lande herhjemme.

Denne artikel blev oprindeligt bragt på www.pcworld.dk