E-handelsgigant skal undersøges for monopoltricks

Lars Bennetzen - 29-12-2020 14:52

E-handelskæmpen Alibaba skal nu under luppen hos de kinesiske myndigheder. Selskabet er under mistanke for at praktisere konkurrenceforvridende virksomhed

I sidste uge kom det frem, at statsadministrationen for markedsregulering i Kina undersøger e-handelsgiganten Alibaba for at drive en type forretning, der beskrives som ”vælg en ud af to”.

Det betyder, at Alibaba er undermistanke for at tvinge de virksomheder, der ønsker at sælge gennem e-handelsplatformen, til udelukkende at benytte den. Det er en form for handelsaftaler, som ikke er tilladt i Kina.

Ikke overraskende mener ledelsen i Alibaba ikke selv, at de driver den form for virksomhed, og i en udtalelse skriver virksomheden, at man godt nok er under undersøgelse for at overtræde monopollovgivningen, men at man aktivt samarbejder med undersøgelseskomiteen.

Undersøgelsen har dog i sig selv haft alvorlige konsekvenser. Alibabas aktier faldt over 8 procent i torsdags på Hong Kong børsen. Alibaba er ellers et af de e-handelsselskaber på hele kloden, som er vokset hurtigst og mest gennem det seneste årti.


Læs mere...