Effektive filmthrills fra Nordens krimidronning

edbpriser.dk 15-05-44764 18:33

Liza Marklunds berømte bestsellerhit er blevet filmatiseret med den erfarne, danske spændingsekspert, Peter Flinth, i instruktørstolen.
 
Nobels Testamente
En gallaklædt kvinde sniger sig ind til Nobelfesten i Stockholm, og midt på dansegulvet skyder hun den israelske prisvinder og nobelkomiteens formand.

Kriminalreporter Annika Bengtzon drages ufrivilligt ind i dramaet - ikke som journalist, men som vidne. Og mens verdenspressen konspirerer om Mellemøst-terror, har Annika en helt anden teori.

Sporene fører ind i en mørk verden med intriger og magtspil - dybt i nobelsfærens allerhelligste. Og livsfarligt tæt på sandheden.

Skandinaviens helt store krimidronning, Liza Marklund, har fundet vej til filmens verden med "Nobels Testamente", som er den første af i alt seks filmatiseringer af Marklunds verdensberømte romaner om kriminalreporter Annika Bengtzon.
 
Liza Marklund
Krimien er i den seneste tid blevet Skandinaviens suverænt foretrukne genre, og den store interesse har katapulteret genrens ypperste forfattere til international berømmelse - deriblandt selvfølgelig svenske Liza Marklund.

Efter 11 udgivne romaner over de sidste 14 år, og et salgstal i Norden på mere end 12 millioner, er Marklund én af genrens allerstørste stjerner. Serien om den kompromisløse kriminalreporter Annika Bengtzon er verdensberømt, og filmatiseringen "Nobels Testamente" introducerer hermed det elskede krimiunivers til det filmens verden.

Liza Marklund thrillers på DVD

Flere Marklund-thrills i vente
Men det er ikke kun "Nobels Testamente", som de mange danske krimifans kan se frem til at gyse efteråret ind sammen med.

Udover "Nobels Testamente" er fem andre af Liza Marklunds bestsellers nemlig blevet filmatiseret, og disse fem - "En plads i solen", "Studio Sex", "Den Røde Ulv", "Prime Time" og "Livstid" - udgives alle på DVD og Blu-ray allerede d. 20. november.
 
Peter Flinth
Den danske instruktør Peter Flinth, der står bag "Nobels Testamente", er en erfaren spændingsfilmmand - både på den danske scene og på nordisk plan.

Han har nemlig både stået bag ungdomsspænding i "Ørnens Øje" (1997) og "Fakiren fra Bilbao" (2004) og højkvalitetskrimier som DRs "Rejseholdet" (2000) og den svenske krimiserie "Wallander" (2005). Derfor er han et helt naturligt valg til at konvertere Liza Marklunds intense krimier til film.
 
Den altoverskyggende hovedrolle i "Nobels Testamente", nemlig rollen som kriminalreporter Annika Bengtzon, spilles af det unge, svenske skuespillertalent, Malin Crépin.