Ejere af Huawei-mobiler kan være rolige – fuld adgang til Android fremover

Rasmus Elm Rasmussen - 03-06-2019 13:27

Har du en købt en smartphone fra Huawei, skal du ikke være bange for, at den lige pludselig ikke virker som den skal. Der vil være fuld adgang til Android-apps samt system- og sikkerhedsopdateringer fra Google. Topmobilen Mate 20 Pro står samtidig til at få den næste store Android-version

Brugere af Huaweis smartphones har haft god grund til bekymring de seneste par uger. Efter et amerikansk handelsforbud mod den kinesiske producent trådte i kraft har essentielle partnere som Google, ARM og Intel lukket ned for samarbejdet.

Da Google står bag styresystemet i Huawei-mobilerne, har det skabt uvished om, i hvilken grad eksisterende smartphones vil modtage opdateringer fra d. 19, august, hvor der efter en udsættelsesperiode lukkes for samarbejdet. Nu står sagen imidlertid mere klart. Huawei har sendt en pressemeddelelse ud med status på situationen. Her forklares:

“Huawei vil fortsætte med at tilbyde sikkerhedsopdateringer og eftersalgsservice til alle eksisterende Huawei og Honor smartphone- og tabletprodukter. Det gælder dem, der allerede er solgt, og dem, der stadig er på lager globalt”.

Nuværende Huawei-ejere vil derfor ikke komme til at stå i en situation, hvor deres smartphones ikke kan det de skal som følge af manglende opdatering.


Læs mere...