Eksklusive Skylake bærbare fra VAIO

edbpriser.dk 28-01-2016 14:32

Siden Sony solgte PC-grenen af selskabet fra i 2014, har der været noget stille omkring VAIO mærket, der for tiden kun er tilgængeligt i Japan, Brasilien og USA.

Men VAIO chefen Yoshimi Ota har tidligere erklæret, at de gerne vil have deres computere tilbage på de internationale markeder, og det ville bestemt ikke gøre noget, hvis det blev med VAIO Z og VAIO S.

VAIO er designet til forretningsmanden

VAIO Z og VAIO S er henvendt til den professionelle forretningsmand, hvilket er tydeligt i det stramme design, der oser af seriøsitet.

VAIO Z og VAIO S

Byggekvaliteten er også i top, lover VAIO, og de nye computere er opbygget i aluminium og carbon for VAIO Z's vedkommende og en magnesium legering på VAIO S.

Læs også: Sådan bliver iPad Air 3

Begge maskiner har fået kælet for tastaturet, der er ganske lydløst, og på VAIO Z har tasterne oven i købet fået et specielt smudsafvisende lag, der samtidig er rart at have fingrene på.

VAIO Z kommer i to udgaver; en traditionel bærbar PC og en hybrid PC, Flip, der kan folde skærmen om og omdannes til en tablet, hvilket selvfølgelig også betyder, at skærmen har 10-finger touch input.

VAIO Z Flip

Modsat de fleste andre hybrid PC'er har VAIO Z Flip et anderledes hængsel, der gør, at skærmen lægger sig ned ovenpå tastaturet i stedet for, at man skal gå og holde på nogle udstikkende taster, når den er i tablet-tilstand - smart.

Både VAIO Z, VAIO Z Flip og VAIO S har skærme på 13,3 tommer med en Full HD opløsning på 1920 x 1080 px, men der er dog også mulighed for at vælge en Z model med 2560 x 1440 px.

Skylake i motorrummet

I motorrummet finder vi Intels Core Skylake processorer, der muliggør lange batteritider på helt op til 15 timer og 30 minutter.

Samtidig betyder valget af Intels nye Skylake processorer, at VAIO Z modellerne er mere kraftfulde end Apples MacBook Pro 13 men vejer det samme som en MacBook Air.

Lagerpladsen klares af en hurtig SSD, og på RAM-siden kan man gå helt op på 16 GB, så der mangler med andre ord ikke noget på hardwaresiden.

Læs også: Dit computer skrivebord er forældet og ineffektivt

I det hele taget har VAIO gjort meget for, at deres nye computere er gode at arbejde på og kan være et åbenlyst PC-alternativ til Apples bærbare.

Så mangler vi bare, at de finder vej til Danmark også...

Priserne ville i så fald starte på cirka 15.300 kroner for en VAIO Z Flip, små 13.000 kroner for en traditionel bærbar VAIO Z og lige omkring 9.000 kroner for VAIO S.


Kilder: TechRadar og PC World