Ekstra stor SSD i hybrid harddisk fra WD

edbpriser.dk 26-11-2013 13:50

Normalt har de populære hybrid harddiske, hvor de gammeldags roterende harddiske er suppleret af noget flash-hukommelse, haft en stor mængde traditionel harddisk-plads men kun en mindre mængde SSD-kapacitet.

Læs også: Så meget hurtigere bliver PlayStation 4 med en SSD eller en hybrid harddisk

Det laver Western Digital om på med deres nye WD Black2 hybrid harddisk, der kommer med hele 120 GB SSD og 1 TB HDD.

WD Black2 med Shift_Technology

WD Black2 er en 2,5" HDD og er altså lille nok til at sidde i en bærbar eller en PlayStation 4 [RETTELSE 6/1 - 2014: WD Black2 kan ikke bruges i en PS4 på nuværende tidspunkt, da den kun er understøttet af Windows og skal bruge en USB nøgle til at låse op for de 1 TB HDD.], og man vil med WD Black2 få det bedste af begge verdener, når det kommer til lagring.

Samtidig kommer WD Black2 med noget, Western Digital kalder Shift_Technology, der gør det muligt selv at bestemme, hvor man vil lagre sin information.

Det vil være oplagt at installere sit operativsystem på SSD-delen, da det vil give hurtigere boot- og load-tider på ens maskine, og så ligge de mindre brugte programmer og filer på den langsommere traditionelle harddisk-del.

WD Black2 hybrid harddisk underside

Med den forøgede kapacitet af hurtig flash-hukommelse er der imidlertid mulighed for at være meget fleksibel, da man kan ligge flere af sine oftest brugte programmer på SSD, og så bruge de 1 TB til mere normal arkivering og lagring.

Læs også: Harddisken fyldes med helium

Man kan også vælge at lagre sine informationer på begge drev, hvis man ønsker en lokal backup.

Lang holdbarhed på WD Black2

Western Digital lover i øvrigt at den medfølgende software sørger for at flytte større data-filer fra SSD'en over på HDD'en, hvilket skulle forlænge levetiden for SSD'ens flash-hukommelse.

Hvor hurtig WD Black2 er, melder Western Digital ikke noget ud om i første omgang, men da de allerede har sendt deres nye hybrid harddisk på markedet, kan det ikke vare længe, før de første anmeldelser dukker op.

Prisen er $299, hvilket rundt regnet bliver 2.400 danske kroner, når den når hertil.


Find de bedste priser på hybrid harddiske her