En kop varm chokolade holder vinterdepressionen for døren

edbpriser.dk 17-05-46043 21:06

Når temperaturen viser minusgrader, og det bliver mørkt før klokken 5, så er det tid til at ligge på sofaen med varme tæpper og stearinlys. En kop varm chokolade er den perfekte tilføjelse til den kombination.

Ikke nok med at den bløde smag af varm chokolade er virkelig lækker, så viser forskning desuden, at der er visse stoffer i chokolade, der giver en følelse af velvære og lykke. Så svaret på den vinterdepression mange får i den mørke tid, er måske mere varm chokolade?

Opskrift på varm chokolade

Det er i hvert fald en god undskyldning for at nyde den varme drik. For at få en rigtig god kop varm kakao skal du bruge 200 g mørk chokolade, en halv liter mælk og 20 mynteblade.

Myntebladene lægges i en lille si, som skal ligge sammen med mælken i en gryde, mens den langsomt opvarmes på dit komfur.

3 glas varm chokolade. Foto: Allover
3 glas dejlig varm chokolade. Foto: Allover.

Gryden tages derefter af varmen, og skal stå i et par minutter, indtil den æteriske olie i myntebladene er frigivet. Når det er sket, fjernes den lille si med mynteblade, og mælken skal igen opvarmes, denne gang med chokoladen.

Den skal nemlig smelte i mælken under omrøring. Hvis det viser sig at være for stærkt, kan du tilsætte ekstra mælk. Når chokoladen er smeltet, er det bare med at hælde den varme chokolade i kopper, og du er klar til at hygge i sofaen med familie eller venner.

Læs også: Kaffedrikkere kan godt tage en kop mere

Viser det sig lidt for besværligt at skaffe mynteblade, kan du med fordel putte en kanelstang i koppen i stedet, da det giver chokoladen en dejlig duft. En smule flødeskum kan også være en lækker tilføjelse.

Velbekomme!