En tredjedel af danskerne har fuld fleksibilitet på arbejdspladsen

Rasmus Elm Rasmussen - 06-11-2019 13:22

En ny international undersøgelse placerer Danmark helt i top, hvad angår fleksible forhold på arbejdspladsen. En tredjedel af danskerne bestemmer fuldt ud, hvor og hvornår de er på arbejde

Fremtidens arbejdsplads er fleksibel, og medarbejderne kommer i vidt omfang til selv at bestemme, hvor og hvornår de er på arbejde. Sådan har budskabet lydt i mange år, men hvor langt er vi egentlig nået på området? Det forsøger en ny international undersøgelse fra softwarevirksomheden Citrix at give svarene på.

Undersøgelsen placerer Danmark på førstepladsen i forhold til alle de øvrige deltagende lande. Således svarer 33,6 procent af de adspurgte danskere, at de har et job med fuld fleksibilitet. På europæisk plan er det tilsvarende tal 17 procent.

”Undersøgelsen viser, at Danmark har en høj grad af arbejdstidsfleksibilitet sammenlignet med andre lande. Det bekræfter mig i, at 37 timers-arbejdsugen er under afvikling, og at vi som samfund bevæger os i retning af mere fleksibilitet på arbejdspladsen. Sådan at forstå at vores fysiske arbejdssted bliver mindre entydigt, og at arbejdstiden ikke ligger fast, men kan skaleres op eller ned efter behov, ” siger Thomas Bredgaard, arbejdsmarkedsforsker og professor ved Aalborg Universitet.


Læs mere...