Epson EB-U05 [TEST]: Kompakt prisbasker

Knud Søndergaard - 03-04-2020 13:41

Prisbaskeren er en Epson EB-U05 til omkring 4500 kroner. Med et fodaftryk lidt større end et A4-ark og en vægt på blot 2,8 kilo er den let at have med i håndbagagen på rejser med fly.

Forgængeren EB-U04 testede vi i 2015, og lysstyrken er øget fra 3000 til 3400 lumen. Kabinettet fremstår helt i hvidt med regulære, tydeligt markerede knapper.

EB-U05 er også relativt billig i drift. Epson lover, at man kan se en spillefilm på 1 time og 45 minutter hver dag i 15 år, hvis man sætter projektoren i strømsparetilstand.

Epson regnes for opfinder af LCD-panelet til projektorer og er den dominerende leverandør af denne nøglekomponent. Firmaet er også meget stolt over at kunne udstyre sine projektorer med hele tre af disse chips – en til hver af grundfarverne rød, blå og grøn. Denne 3LCD-teknologi sikrer lige højt output for hvidt og farvet lys og forenkler konstruktionen, fordi der ikke kræves et roterende hjul.

Til prisen er EB-U05’s udstyrsliste imponerende lang. Når man er fortrolig med funktionerne, kan opsætningen klares lynhurtigt. Fokus og zoom justeres med mekaniske knapper, og der er både manuel vandret og automatisk lodret Keystone-trapezkorrektion til at gøre billedet rektangulært, hvis projektoren ikke kan placeres optimalt.


Læs mere...