Er du pc-bygger – så er det nok nu du skal købe ram og ssd

Aksel Brinck - 23-07-2019 11:25

Priserne på ram-moduler og ssd’er har været for nedadgående siden 2018. Måske er bunden nu nået. Pc-byggere skal holde sig parat til køb

Priserne på ram-moduler og ssd’er var høje i 2018. Siden er de faldet til glæde for pc-producenter og forbrugerne, som kan se frem til lavere priser på stationære og bærbare pc’er.

Men også pc-selvbyggerne har et godt øje til de små, lynhurtige kredsløb. Og måske skal denne eksklusive gruppe være ekstra meget på mærkerne lige nu. For ifølge mediet Digitimes, der følger markedet tæt, står vi måske foran en helt ny periode. Efter de kortvarige prisfald, vil det igen blive dyrere at købe ram og ssd.

Ssd-producenterne skulle have planer om prisstigninger på 10 til 15 procent på NAND-flash, hvilket vil gøre ssd’erne dyrere. Der sker samtidig en stigning i prisen på DRAM-moduler, hvilket også vil føre til mere ubehagelige ram-priser.

Ifølge Techradar.com skal man dog slå lidt koldt vand i blodet, for der endnu kun tale om prognoser på rygteniveau. Men de er alvorlige nok, for rapporterne går på, at priserne igen når op på 2018-højden, hvor ikke mindst selvbyggere blev hårdt ramt i første halvdel af året.


Læs mere...