Et gamer-keyboard til de kræsne: Strike Battle

edbpriser.dk 05-08-47926 00:43

Da jeg først så dette lidt specielle keyboard, Ozone Strike Battle, syntes jeg, det så lidt fjollet ud; mest som mit eget gamer keyboard, hvor nogen havde klippet alt overflødigt væk og efterladt kun det allermest nødvendige. For eksempel går knapperne helt ud til kanten, og NumPad er helt væk.

Efter jeg havde sat det til computeren, kunne jeg se, at det havde lysfunktion, som mit nuværende keyboard: rødt lys i tasterne, men desuden er "bundpladen" til tastaturet også oplyst af samme lys. Det ser faktisk ok ud.

Bedre ergonomi med Ozone Strike Battle

Jeg havde cirka 14 dage, inden jeg modtog Ozone Strike Battle, talt med en ergonom, som blandt andet havde nævnt, at hvis man bruger meget keyboard + mus (som man gør i mange PC spil i dag), kan det være en god ting at finde et keyboard, hvor NumPad er væk.

Læs også: Præcis og responsiv gaming mus - anmeldelse af Mionix Castor

Grunden til dette er, at man sidder og drejer sin hånd (den ene eller den anden, eller dem begge) ud til siden, hvilket kan give øget risiko for smerter i hånden/hænderne.

Ozone Strike Battle

Jeg må indrømme, at jeg ikke helt havde købt den forklaring, men efter at havde brugt Ozone Strike Battle i to uger har jeg bemærket, at belastningen af min musehånd er faldet markant.

Gode og præcise spiloplevelser

Men nu til selve spiloplevelsen: Jeg har testet tastaturet i flere spil, blandt andet flere first person shooters, hvor præcision og hurtighed var nødvendigt, og jeg må sige, at jeg er imponeret.

Tasterne har en meget mekanisk følelse, mere end mit nuværende keyboard, og det hjælper, når jeg skal trykke forskellige kombinationer hurtigt (for eksempel x 2 i "Counter Strike", midt imens jeg sniger mig frem).

Desuden giver de mekaniske taster også en god føling, når jeg skal udføre præcise bevægelser i first person shooter spil.

Herudover er selve grundpladen på Ozone Strike Battle en smule tungt, hvilket gør det meget stabilt, når det ligger på en overflade (som mit bord foran mig).

Fordele og ulemper

Fordele:
- Fed fornemmelse af tasterne.
- Høj taste-præcision.
- Funktionelt og kompakt.
- Kan være med til at forhindre smerter i musehånd.

Ulemper:
- Keyboardet "larmer" meget. Kan muligvis drive eventuelle samboende væsner til vanvid, mennesker OG dyr :)
- Da tasterne er HEEELT ud til kanten, kan man meget nemt komme til at stille ting, så de trykker på en tast. Jeg har mere end én gang undret mig over, at pointeren pludselig farer ned over siden eller lignende, for så at opdage at det var fordi, min cola eller andet vitalt spil-tilbehør stod op af keyboardet, og derved næsten usynligt trykkede en eller flere knapper ned.
- Jeg opdagede, at jeg ikke kunne få keyboardet til at virke i BIOS. Heldigvis havde jeg mit backup keyboard i nærheden.

Konklusion

Jeg mener klart at kunne anbefale Ozone Strike Battle til gamere, også selvom man lige skal vænne sig til, at NumPad ikke findes længere.

Læs også: Test: Mekanisk tastatur kan konfigureres i det uendelige

Jeg har sat det på min ønskeliste.