Få fuld hammer på PC'en med megatasking

edbpriser.dk 15-09-41813 00:33

Chip-producenten AMD lancerer en ny processorplatform - Vision - hvor der allerede er mange produkter på hylderne og flere på vej.

- Vi vil være kendt for andet end processorer og har derfor taget kontrol over både chipset, processor og grafikkort, og det har konkurrenterne ikke, siger Mikael Andersson, nordisk marketingchef for AMD.

Især vil AMD undgå, at kunder køber en bærbar, hvor processoren er fin til spil, mens grafikkortet ikke dur. Chipset, processor og grafikkort skal bare spille sammen, og det er det, AMD's nye strategi handler om.

Indtil videre er der produkter udstyret med Vision, Vision Premium og Vision Ultimate.

Derudover er AMD næsten klar med en endnu skrappere version Vision Black, der er målrettet hardcore gamere, som 'megatasker'.

Premium Ultimate og Black
Grundlæggende bliver notebooks udstyret med den nye Vision-teknologi endnu hurtigere til at håndtere video, mens billeder aldrig har stået skarpere med mulighed for at jonglere med op til en milliard farver.

Derudover tilbyder Vision bedre lyd og mulighed for tilslutning af 7.1 Audio og HDMI med et enkelt kabel.

Batteriet skulle også kunne holde en tid længere i Vision-baserede notebooks, der naturligvis som standard kommer med det nye styresystem Windows 7.

For så vidt angår Vision og den første storebror Vision Premium har 10 OEM-producenter (Original Equipment Manufacturer) af de ultratynde notebooks meldt sig klar med mere end 20 produkter heriblandt Acer og HP.

I afdelingen for notebooks op til 17 tommer (Vision Premium og Ultimate) er 8 OEM'er klar med mere end 40 produkter.

- Som noget nyt bruger vi mange ressourcer på at uddanne butikspersonalet, så køberne kan få bedre vejledning til, hvad de skal købe baseret på, hvad de skal bruge computerne til, siger Mikael Andersson.

Basis platformen Vision egner sig ifølge AMD især til Casual gaming, høre musik, se billeder og dvd-film og surf på internettet.

Vision Premium er især til Multitasking, live tv på pc'en, mainstream gaming, konvertering af cd'er til MP3-format, grundlæggende fotoredigering, se Blu-ray/HD-film, iPod video-konvertering og webcam.

Til de hårdeste gamere
Ultimate-brugere er dem, der gerne vil multitaske, optage tv-shows, spille online, redigere og mixe musik, avanceret fotoredigering, skabe og redigere film og bruge webcam og lave narrestreger på internettet.

Som rosinen i pølseenden viste AMD Vision Black, der ikke er frigivet endnu. Men den sorte udgave er angiveligt til brugere med hang til Megatasking (!), optage tv-shows, se live tv på pc'en, spille de mest krævende spil (FPS), spille online, avanceret fotoredigering, optage og redigere HD-film, og alt det de andre versioner også kan.

AMD fremhæver mange andre nye faciliteter som op til 75 procent hurtigere konvertering af videoer med Sony Movie Studio 9 Platinum med AMD Media Encoder Plug-in. Eller hvad med en AMD Adobe Premiere Pro plug-in der accelerer encoding/decoding video og audio med Adobe Premiere Pro CS4.

På sin hjemmeside gør AMD en del ud af at guide potentielle købere, så de kan finde ud af, hvilken etage de skal stå af på i AMD's processor-tårn.

Denne artikel blev først bragt på PCWorld.dk