Fem spændende kameranyheder fra Panasonic

edbpriser.dk 22-07-2010 10:13

Det nye DMC-LX5 er opgraderet med ny optik, processor og sensor, og er fyldt med avancerede muligheder for ivrige fotoentusiaster. Den nyudviklede, lysstærke Leica-linse (F2.0 24mm LEICA DC VARIO-SUMMICRON) minimerer støj og leverer billeder med høj opløsning og skarpe detaljer. Det optiske zoom er udvidet til 3,8x (hvilket svarer til 90mm), og sammen med en 24mm vidvinkel gør dette LX5 endnu mere alsidig. Den videreudviklede sensor giver LX5 billedkvalitet op til ISO 800, og har en højsensitiv funktion helt op til ISO 12800.

Derudover har det avancerede kompaktkamera fået en separat videoknap og kan optage HD-video i enten CHD Lite eller Motion JPEG. Kameraet har mulighed for manuel kontrol over lukketid og blænde - også når man optager video. Panasonics intelligent Auto (iA) er også tilgængelig både for stilbilleder og video. Selve kameradesignet er videreudviklet med nyt greb og mulighed for tilbehør som blitz eller valgfri elektronisk eller optisk søger.

På LX5s objektiv er knappen for valg af billedformat udvidet til at inkludere 1:1-formatet. Med Multi Aspect funktionen tager kameraet billeder i tre forskellige billedformater (4:3, 3:2 og 16:9) samtidig.

Hybrider med superzoom
FZ45 og FZ100 er begge hybrider til både foto og video med kraftig zoom og kreative muligheder i et kompakt format. Begge kameraer har 24x optisk zoom (hvilket svarer til 25-600 mm), 14,2 megapixels og en separat knap til at optage video. Videooptagelser filmes i henholdsvis fuld AVCHD (FZ100) eller 720p AVCHD Lite (FZ45).

Skærmen på FZ100 kan roteres og vippes, så man får den optimale vinkel, uanset hvordan man ønsker at tage billeder. FZ100 har mulighed for brug af ekstern blitz og kan gøre serieoptagelser med op til 11 billeder i sekundet i fuld opløsning.

Ny kompakt topmodel og HD-video under vand
Panasonic lancerer også to nye kompaktmodeller.

Den nye kompakte topmodel FX700 har 14,1 megapixels, et lysstærkt objektiv med 24mm vidvinkel og en videoknap til HD-video i AVCHD-format. Den trykfølsomme skærm med touch autofokus gør det enkelt at tage gode billeder. Objektivet har 5x optisk zoom, og med ”Burst Shooting” tager kameraet op til 10 billeder i sekundet.

Panasonic FX700

Den vandtætte og slidstærke FT-serie udvides med DMC-FT10. Dette kamera har et kompakt design, 14 megapixels, 4x optisk zoom og Mega O.I.S. til eliminering af håndrystelser. Intelligent Auto (iA) gør det enkelt at tage fantastiske billeder. Kameraet optager også HD-video i 720p Motion JPEG, selv under vand. FT10 er vandtæt ned til 3 meter, stødsikkert op til 1,5 meter og tåler ned til 10 minusgrader og er støvsikkert.

Tilgængelighed:
DMC-FZ100 er tilgængelig i løbet af august, de øvrige modeller i løbet af september. Priser er endnu ikke fastlagt.