FIFA 10

edbpriser.dk 22-04-41714 19:43

FIFA har drejet sig mere hen imod realisme og selve det, at man spiller fodbold og ikke nødvendigvis så meget spiller ”et videospil”. Er FIFA 10 så endnu et skridt i den retning?
Vi kaster os ikke ud i sammenligninger med PES-serien. Mest fordi, at det er lidt nytteløst, eftersom at smag som bekendt er meget forskellig, fordi vi endnu ikke har fået spillet en endelig version af PES 2009, og fordi det er et frit land, hvor de fleste, som sværger til FIFA eller PES, vil fortsætte med at købe enten FIFA eller PES, uanset hvad jeg skriver. Helt personligt stod jeg dog af PES-vognen for 2- 3år siden, da Konami var hernede og vise PES i vistnok 2007 – en rærlig oplevelse.

EA!! Jeg vil være målmand
Siden Be-a-Pro blev introduceret, har jeg mest af alt nydt muligheden for at indtage rollen som én spiller på banen, og noget af det, jeg mest savner, er, at jeg kan få lov til at spille målmand i en 11 vs. 11 onlinekamp, så nærmer FIFA 10 sig noget nær det perfekte for mig. Omvendt har jeg nu altid været stor fan af idéen bag Libero Grande, om end det spil aldrig formåede helt at efterleve indlevelsen i at være én blandt 11 spillere på holdet.

Tilbage til FIFA 10, for der er jo som vanligt masser af gamemodes, og vi skal da ikke nøjes med kun at være angriber eller forsvarer. Det grundlæggende gameplay vil for mange stadig være den komplette følelse af, at man er ”holdet” og styrer den boldførende, uanset hvor på banen den runde læderkugle befinder sig. EA har selv lagt mest fokus på deres 360 graders driblinger, men generelt vil mange nok mene, at det er i småtings-afdelingen, at tilføjelserne skal findes. Det gør nu heller ikke så meget, når det grundlæggende er på plads, og det EA så åbenbart bruger meget tid på er online-delen, be-a-pro og fintuning.