Fight Night Champion

edbpriser.dk 19-10-43151 09:40

Denne anmeldelse bringes i samarbejde med nerfed.dk

Et sportsspil med historie
I "Fight Night Champion" får vi fornøjelsen af noget for sportsspil så uhørt som en spændende og sammenhængende historie. Dette foregår i spillets nye Championmode, hvor du indtager rollen som upcoming star, Andre Bishop.

Spillet starter ud i fængslet, hvor Bishop uden nærmere forklaring ryger i totterne på en skaldet hvid, naziagtig type. Derfra er der flashback til 4 år tidligere, da Bishop slog sit navn fast som amatørverdensmester og startede en professionel karriere.

Persongalleriet i historien er som taget direkte ud af en bedre "Rocky"-film og derfor også fyldt med tykke klicheer. Der er den sleske promotor Mcqueen (hentydes der mon til nutidens Don King?), og dennes datter, der vist nok har et godt øje til Bishop. Vi har den gamle træner, som for alt i verden vil beskytte Bishop mod at ryge i kløerne på den griske promotor. Bishops bror, der prøver at starte sin egen karriere og derved lukrere på Bishops succes og endelig Bishop selv, der står uden forældre og egentlig bare gerne vil træne hårdt og vinde alt, hvad han kan komme i nærheden af.

Klicheer eller ej, så er det herligt forfriskende med en historiedel i et sportsspil, og det fungerer rigtig godt.
Cutscenerne er utroligt smukke, og du har virkelig lyst til at se, hvad der mon sker med Bishop, hvorfor han havnede i spjældet, og om han får sin søde hævn til sidst.

Mellem kampene ses “live” udsendelser fra ESPN sport med rigtige mennesker, der taler om Bishops karriere, mens der analyseres og vises klip fra din netop overståede kamp. Det er simpelthen utroligt flot lavet, og man glemmer helt, at den kamp, de taler om, faktisk ikke er virkelighed. Championmode er desværre ikke særlig lang og kan, alt efter niveau, gennemføres på under fem timer.

Fight Night Champion

Fra Champion til Legacy
Fra spillets smukke Championmode vil det naturlige skridt være, at du ønsker at lave din egen bokser. Dette foregår i Legacy mode. Et overflødighedshorn af muligheder for at designe din bokser, præcis som du ønsker det, ligger klar, og naturligvis kan du krydre det med et digitalt billede af dig selv. Dette kan du enten lægge ind via EA´s hjemmeside, eller endnu nemmere ved at benytte et USB kamera, som “skyder” billedet af dig og konverterer dít fjæs til en ganske vellignende version i spillet. Foruden bokseren kan du vælge, hvilken musik der skal spilles, når han går i ringen, om der skal være laserlys, fontæner og meget andet. Jo, EA har forstået, at show er en stor del af boksesporten.

Efter ovenstående valg er udført, starter du naturligvis i bunden og skal bokse mod afdankede boksere for ringe løn, indtil du til sidst, forhåbentlig opnår status som ”Greatest of all time”. I begyndelsen er der ikke meget show over kampene, ligesom din bokser er langsom og knap nok kan slå en bule i en blød hat. Men som kampene og pengene kommer på kontoen, optjener du Xp-point og kan derved opbygge din bokser. Der skal trænes i forskellige Gyms, du skal planlægge hvornår du vil træne og hvile, så du møder frisk til kampene. Undervejs åbnes for udfordringer, legendariske boksekampe samt diverse handsker, sko mv.

Legacymode har potentiale til at være en sand tidsrøver, for det er sjovt at skabe sin egen bokser. Desværre savnes noget af den magi, man oplevede i Champion mode. Træningen mellem kampene kan ind i mellem føles kedelig, og EA har ikke gjort nær så meget ud af præsentationerne før, under og efter kampene, som de gjorde i Champion mode. Jeg håber, at EA næste gang vil bruge lidt tid på at smelte Champion- og Legacymode sammen til en endnu stærkere oplevelse.

Fight Night Champion

Fremragende styring
For at et boksespil skal fange, skal styringen sidde i skabet. EA har til fulde ramt plet med en styring, hvor bokserne reagerer prompte og præcist på dine tryk. Du kan styre med knaptryk eller ved at vippe den højre analogpind i forskellige retninger.

Champion er rigtig nemt at gå til og væk er møgbesværlige tastekombier, som udelukkede enhver, der ikke gad bruge dagevis på at lære spillet at kende.

Selvom spillet er let at gå til, er styringen dyb og giver dig masser af muligheder for at udføre jabs, hooks og uppercuts præcis som du lyster.

Kampene er virkelig flot skruet sammen og tilfredsstillelsen er høj, når du rent faktisk kan se, hvordan en smule taktisk tilgang til kampene kan betale sig. Vælter du bare frem med hovedet under armen, får du som fortjent!

Fight Night Champion

Flotte detaljer
"Fight Night Champion" er smukt at se på, bokserne glinser i lyset, deres bevægelser er virkelighedstro, og du kan se, hvordan rifter, øjenbryn, øjenlåg og andre skader kommer til i løbet af kampene (hvis ikke du formår at passe på dig selv vel at mærke).

Får du slået en flænge i din modstanders ene øjenbryn, kan du se, hvordan han forsøger at beskytte øjet, ligesom din træner formentlig vil bede dig forsøge at ramme ham på skaden. Knockouts vises i slowmotion, og det er intet mindre end fantastisk at se, hvordan hud bevæger sig som følge af slagene.

Fight Night Champion

Konklusion
"Fight Night Champion" har taget sportsspil i en ny og spændende retning med indførelsen af en godt fortalt historie. Man kunne snildt have gjort denne del af spillet længere eller have indført noget af nerven i den tidskrævende og vanedannende, men til tider også lidt kønsløse Legacymode.

Der er tydelig forskel på kampene som amatør, prof eller i spjældet, som hver især kræver forskellig tilgang fra dig som spiller.

Grafikken er smuk og bokserne bevæger sig, som de skal samtidig med, at dine tryk på controlleren omgående omsættes til handling på skærmen.

"Fight Night Champion" er tidens bedste boksespil og formåede tilmed at fange en anmelder, der normalt ikke er til boksespil. Rigtig godt gået EA.

Plus: Historien i Champion Mode, lynhurtig respons på dine handlinger under kampene, smuk grafik, intense kampe der kræver taktisk tilgang fra spilleren

Minus: Legacymode savner nerve, træningen bliver småkedelig med tiden. 

Karakter: 80% – Super godt

Udgiver: Electronic Arts
Ude nu til Xbox 360 og PS3
Testet på PS3