Filmen om Tommy Seebach på DVD

edbpriser.dk 15-02-43097 08:20

Når Dansk Melodi Grand Prix den 26. februar i år løber af stablen, er det 30 år siden, at Tommy Seebach vandt med tophittet ”Krøller eller ej”. Samme uge, tirsdag den 22. februar, udkommer DVD’en med Sami Saifs fascinerende portræt af den danske Grand Prix-konge.

På DVD’en ligger filmen i den uforkortede biografversion (der er 18 minutter længere end den version, der blev vist på TV), og desuden et væld af ekstramateriale.

I interviews der aldrig tidligere har været vist, fortæller Jørgen Mylius, Keld Heick, Lecia Jönsson og Ivan Pedersen (Laban) om deres arbejde og venskab med hitmageren. Ekstramaterialet indeholder selvfølgelig også Tommys optrædener i Dansk Melodi Grand Prix lige fra ”Disco Tango” i 1979 til Seebachs sang fra 1993 til sin datter, ”Under stjernerne på himlen”.

Om filmen
Dette er den uforkortede version af biograffilmen om Tommy Seebach, manden bag udødelige Melodi Grand Prix-klassikere som ”Krøller eller ej”, ”Hip hurra – det’ min fødselsdag” og ”Disco Tango”.

Tommy Seebach bragte discoen til Danmark og gjorde den folkelig i sin helt egen, charmerende dansktopvariant. Manden med de store krøller og det brede smil var i 1980’erne noget nær en folkehelt - men det hårde liv som entertainer kostede ham til sidst både familien og karrieren. Seebach døde tragisk i en alder af blot 53 år, efter nogle hårde år med et alkoholmisbrug, som han endelig var ved at få bugt med.

Sami Saifs "Tommy" er blevet den underholdende og bevægende film, som det musikalske stortalent længe har fortjent.

"Tommy" er både en klassisk historie om storhed og fald, men også et lille stykke Danmarkshistorie, som alle, der levede i 1980’erne, vil kunne huske og nynne med på.

Ekstramateriale
Interview med Jørgen Mylius
Interview med Keld Heick

Tommy i Dansk Melodi Grand Prix (Klip fra DR’s arkiv)
• Disco Tango (1979)
• Krøller eller ej (1981)
• Hip hurra - det’ min fødselsdag (1982)
• Pyjamas for to (1984)
• Det’ det jeg altid har sagt (1985)
• Det’ gratis (1987)
• Under stjernerne på himlen (1993)

Korte featuretter
• Under stjernerne på himlen
• Tommy Seebach og Laban

"Tommy" udgives også i en Deluxe udgave, som indeholder filmen og en CD med 20 Tommy Seebach hits.