Fire ud af fem apps i den offentlige sektor har fejl

Lars Bennetzen - 04-01-2021 12:57

80 procent af applikationerne i det offentlige og uddannelsessektoren har fejl, men branchen viser tegn på fremgang, afslører sikkerhedsfirmaet Veracode

En ny undersøgelse fra Veracode, leverandør af løsninger til at sikkerhedsteste applikationer, viser at, at det offentlige og uddannelsessektoren ofte udsender applikationer, der indeholder mange fejl.

Undersøgelsen afslører, at størstedelen af organisationerne i de to sektorer arbejder med store applikationer, som indeholder ældre kodebaser sammenlignet med andre sektorer. Der er dog tegn på, at udviklere i disse brancher moderniserer deres tilgang til at finde og løse fejl hurtigere for at skærpe sikkerheden.

I undersøgelsen har Veracode analyseret tusindvis af applikationer hos offentlige myndigheder og i uddannelsesinstitutioner for at fastslå DevSecOps-trends. Her har de opdaget, at hele 80 procent af applikationerne i sektoren har mindst én fejl, hvilket er det højeste tal sammenlignet med andre brancher som finans-, detail- og teknologibranchen.

Et nærmere kig på tallene viser dog, at blot 23 procent af fejlene er svært kritiske fejl, hvilket placerer sektoren på niveau med finansbranchen og sundhedssektoren, som klarer sig bedst på dette område sammenlignet med alle andre brancher.


Læs mere...