Flere Android mobiler kan få Windows 10 snart

edbpriser.dk 18-11-2015 13:27

"If you can't join them, beat them!"

Uffe Ellemann-Jensens vittige udtalelse fra 1992 lader til at være adopteret af Microsoft, som ikke er bange for afprøve alternative metoder til at tage markedsandele fra Android til fordel for deres egne Windows mobiler.

Og nu hvor Android-broen, der skulle bringe Android apps til Windows er ved at falde sammen, må Microsoft jo satse på andre veje til at komme mere markant ind på smartphone markedet.

Læs også: Android-broen til Windows vakler

Med en markedsandel for Windows Phone på blot 2,6% er Microsoft ikke just tæt på at slå nogen som helst, men nu ser det ud til, at deres kinesiske eksperiment, som de har lavet i samarbejde med mobilproducenten Xiaomi, snart er klar til at gå i beta stadiet.

Eksperimentet, som startede tilbage i marts, går i al sin enkelhed ud på, at Microsoft har lavet et program, der sletter Android og installerer Windows 10 Mobile på Xiaomis Mi4 smartphone.

Xiaomi Mi4 med Windows 10 Mobile installeret postet på Weibo
Billede af Xiaomi Mi4 med Windows 10 Mobile installeret postet på Weibo.

Windows 10 til Xiaomi beta snart klar

Nu har en kinesisk Microsoft ansat med den seriøse titel Operating System Software Engineer Institute Director of Engineering så postet et billede på Weibo (Kinas svar på Twitter og Facebook) af en Xiaomi Mi4 smartphone med Windows 10 Mobile installeret.

Billedet er fulgt af teksten: "Thanksgiving kommer snart, Windows 10 til Xiaomi beta er ikke langt væk", hvilket kunne tyde på, at Microsoft og Xiaomi er klar til at brede eksperimentet ud til flere Mi4 brugere efter Thanksgiving, som i år falder den 28. november.

Læs også: Apple og Samsung mærker presset fra kineserne

Kina er et stort marked, og potentialet for Microsoft er enormt, men der skal en del mere til end Windows 10 Mobile på en enkelt kinesisk Android smartphone, før Google begynder at føle sig presset.

På den anden side kan det også være starten på et givtigt samarbejde, for selvom vi ikke hører meget til Xiaomi herhjemme, er de i dag verdens fjerde største mobilproducent.


Kilder: WinBeta , GSM Dome og IDC