FlexSense føjer en ny dimension til din tablet

edbpriser.dk 07-05-46736 11:03

Microsoft Research har præsenteret et gennemsigtigt stykke plastik med 16 sensorer printet på, som nytænker måden, hvorpå man interagerer med sin tablet.

Opfindelsen kalder Microsoft for FlexSense, og selvom det er udviklet til firmaets Surface tablets, er det ikke sikkert, at det kommer i handlen i den nærmeste fremtid, skriver The Verge.

Læs også: Tredje tablet fra Microsoft har fået tilført mere bærbar-blod

Det er der nok mange, som vil ærgre sig over efter at have set præsentationsvideoen herunder, for FlexSense giver nogle muligheder for at arbejde på sin tablet, som aldrig er set før.

FlexSense Effect filter preview

Piezoelektriske sensorer i Microsoft FlexSense

FlexSense er som nævnt et fleksibelt og gennemsigtigt stykke plastik, der har fået en række piezoelektriske sensorer printet på, der kan mærke tryk fra for eksempel en pen, så man kan tegne og skrive på FlexSense i ét bruger-interface og få vist resultatet i et andet, når man løfter laget fra tabletten.

FlexSense

Det kan lade sig gøre på grund af de piezoelektriske sensorer, der også kan registrere, hvordan FlexSense bliver løftet og bukket, så man for eksempel kan se, hvordan en given effekt vil se ud i Photoshop før og efter påførslen.

Animatorer og grafikere vil kunne tegne i skitseform på FlexSense og så se resultatet på tabletten ved at løfte op i cover-laget.

Videoen viser også et eksempel, hvor en bruger løser en krydsogtværs på FlexSense-laget og tjekker løsningen nedenunder.

Og sensorerne gør også FlexSense velegnet til spil, der kan udnytte det følsomme og bøjelige stykke plastik.

FlexSense spil

FlexSense kommer måske i et fremtidigt Surface cover

Desværre vil FlexSense ikke dukke op som et cover til Microsofts Surface tablets i den nærmeste fremtid, men forhåbentlig kan teknologien blive udnyttet i en eller anden form en dag.

Læs også: Wearable kameradrone kan tage dine selfies for dig

Microsoft udvikler hele tiden på tastatur-coverne til Surface, og mulighederne og den åbenlyse præcision i FlexSense kunne i hvert fald godt tåle at se dagens lys i et færdigt produkt.

Se selv med herunder.