Flot QHD skærm til fornuftig pris

edbpriser.dk 05-09-2016 09:53

Udsigten til at få stillet den høje opløsning på en skærm som AOC Q2577PWQ til rådighed som sin skrivebordsbaggrund på computeren er forjættende, når man er vant til de mere normale 1920 x 1080.

Masser af plads til åbne vinduer og utrolig flotte gengivelser af grafiske elementer, billeder og videoer er nogle af gevinsterne ved en højopløst skærm, og det leverer den 25 tommer store AOC Q2577PWQ i 16:9 format til fulde. Det brede format giver faktisk indtrykket af, at skærmen er endnu større, og det er jo kun en rar bivirkning.

Samtidig får du en skærm med gode indstillingsmuligheder og tilt funktion, så du kan indstille den, som du vil, og den føles meget let og er derfor nem at rykke rundt med.

AOC Q2577PWQ

Panelet er af IPS typen, og de øvrige specifikationer lyder på 60 Hz opdateringshastighed, 5 ms responstid, betragtningsvinkler på 178 grader samt indbyggede højttalere, så du får en meget kapabel skærm med AOC Q2577PWQ, som er god til det meste bortset fra hardcore gaming.

Læs også: Test: Prof 27"-computerskærm til stærk pris - anmeldelse af AOC Q2775PQU

Højttalerne er dog langt fra de bedste, så hvis du gerne vil høre musik eller have god gaming lyd, skal du investere i et sæt eksterne højttalere eller et headset.

Klare farver

AOC sælger blandt andet Q2577PWQ skærmen på en indbygget Flicker Free teknologi, der skulle give et mere roligt og ikke-flimrende billede, men selvom den leverer et rigtigt flot billede, er det ikke sådan, at jeg følte billedet pludselig blev roligt i forhold til min halvgamle HP ZR2440w skærm, som jeg sidder ved til daglig.

Til gengæld må jeg sige, at farverne er virkelig flotte og klare på AOC Q2577PWQ, og især Windows 10 ser kanongodt ud i kraft af styresystemets live tiles, der virkelig kommer til sin ret på dette display.

AOC Q2577PWQ

De eneste ulemper, jeg har oplevet ved AOC Q2577PWQ, er, at noget tekst – især på Internet Explorer og Firefox browsernes faneblade – bliver nærmest fnidret med gullige skygger, og det er mærkelig bivirkning ved den høje opløsning. Det kan dog afhjælpes ved at slå Clear Vision funktionen fra, hvilket faktisk også gør billeder flottere, men det er selvfølgelig en smagssag.

Problemet er i mindre grad også eksisterende i andre sammenhænge, og det er det samme i både Windows 7 og Windows 10, men det kan forbedres en lille smule Windows-funktionen ClearType, der kan hjælpe med at gøre teksten mere skarp.

Læs også: Test: Flimmerfri kæmpeskærm – også til de spilglade - anmeldelse af Samsung U32E850R

Og så har Adobe Photoshop Elements også problemer med den høje opløsning, der blandt andet laver rod med nogle af værktøjs-cursorne. En søgning på nettet viser, at det har været et længerevarende problem for Adobe, der godt kan afhjælpes af brugeren, men det ville være fornuftigt af Adobe at udradere problemet, når nu den høje opløsning nærmest kalder på professionelle i den grafiske branche.

Konklusion

AOC Q2577PWQ leverer langt hen ad vejen, det den lover: Flotte billeder og rigtig god plads på skrivebordet.

Du skal dog være indstillet på at fifle noget med Windows-opsætningen, før tekst fremstår lige så knivskarpt, som billederne gør.

Men så har du også en skærm, der pryder dit skrivebord både i tændt og slukket tilstand.