Følg Oscar showet live sammen med DVDpriser

edbpriser.dk 19-09-42119 19:23
Årets begivenhed for filmelskere løber af stablen natten mellem søndag den 7. og mandag den 8. marts, og i år dækker vi begivenheden live på DVDpriser.dk.

Præmier
I samarbejde med Nordisk Film udlover vi også 5 eksemplarer af "The Hurt Locker" på DVD, som vi giver væk i løbet af natten til de bedste spørgsmål, kommentarer eller andet - vi ser hvad natten bringer...

Endnu en spændende Oscar-nat
Og det bliver en meget spændende nat, hvor vi skal se, om "Avatar" eller "The Hurt Locker" (begge med ni nomineringer) løber af med sejren, eller om det bliver en helt tredje. Det bliver jo ikke mindre interessant af, at instruktørerne af de to film - James Cameron og Kathryn Bigelow - engang har været gift med hinanden, så der er lagt om til drama på flere niveauer.

Ved BAFTA uddelingen, som er det Britiske Filmakademis pris, var det "The Hurt Locker", som løb med alle de store priser. Læs mere her.

Flere danske film er nomineret
Samtidig skal vi jo følge de film med danske folk bag kameraet: "An Education" af Lone Scherfig, der markerer første gang en dansk instruktør står bag en af de nominerede film i Bedste Film kategorien - tidligere har vi "kun" været med i kategorien Bedste Udenlandske Film.

Herudover har vi dokumentarfilmen "Burma VJ: Reporter i et lukket land" med, som Anders Østergaard har instrueret. Han har tidligere lavet "Tintin et moi" og "Gasolin", så det er en kompetent herre, som forhåbentlig har en god chance for at vinde den eftertragtede statue.

Vi danskere plejer også at klare os godt i Bedste kortfilm kategorien, og i år har vi "The New Tenants/De nye lejere" med i konkurrencen, som er dansk produceret og skrevet af en tidligere Oscar vinder, Anders Thomas Jensen.

Interaktiv live dækning
I løbet af aftenen og natten vil vi krydre begivenheden med historier og anekdoter om showet selv og de nominerede film og skuespillere.

Det sjove ved denne live dækning er, at du kan deltage aktivt og komme med kommentarer og spørgsmål, som vi så vil besvare efter bedste evne.

Du er velkommen til at kommentere både det direkte transmitterede show på TV2 Film - vindere og tabere - samt ekspertpanelet i TV2's studie, hvis du skulle finde anledning til det.

Alle kommentarer og indlæg er således velkomne, så længe de handler om Oscars og film generelt, og idéen er, at alle os, der troligt sidder oppe og følger showet, kan få en hyggelig aften og nat sammen, mens vi ser Hollywoods stjerner blive hyldet.

Det eneste, du skal gøre, er at gå ind på DVDpriser.dk søndag aften kl. 23.30, når dækningen begynder på TV2 Film og starte modulet Live Chat, som vi linker til på forsiden, og så er du med.

Programmet for Oscar showet på TV2 Film ser således ud:

23:30 - "Oscar 2010: Velkommen - direkte
"Det danske Oscarstudie, direkte fra Imperial biografen i København

24:00 - "Oscar 2010: Den Røde Løber - direkte"
"Med løbende kommentarer fra Oscar studiet

02:00 - "Oscar 2010: Countdown - direkte
"Det officielle optaktsprogram, direkte fra Hollywood

02:30 - "Oscar 2010: Prisuddelingen - direkte"
"Selve Oscar showet, direkte fra Kodak Theatre

I år kan du desuden, hvis du kan tage TV 2 Film HD, se hele Oscarceremonien i HD og 5.1 surround.


Vi glæder os til at se Oscar showet sammen med dig.

Se alle Oscar nomineringerne her

Find Oscar stemmeseddel her