Første alt-i-et VR og AR headset

edbpriser.dk 01-03-48173 17:13

Sulon Q kommer snart på markedet og dumper dermed lige ned i det spændende VR-segment, hvor spillere som Oculus Rift, HTC Vive og Samsung Gear VR er godt i gang med at opbygge en seriøs virtual reality hype.

Men modsat Rift og Vive har Sulon Q ikke brug for at være tilsluttet en computer, da al hardwaren er indbygget i headsettet. Samsung Gear VR bruger regnekraften og skærmen fra en smartphone.

Læs også: Mac computere er ikke stærke nok til VR

Sulon Q skiller sig ud ved at have en computer indbygget i selve headsettet, som bliver drevet af en AMD FX-8800P processor, 8 Radeon R7 grafikkerner, 8 GB RAM og et 256 GB SSD drev.

Sulon fortæller, at deres Q headset vil levere konsol-grafik på en OLED skærm med en opløsning på 2560 x 1440 px. Det skulle rundt regnet være 30 procent højere end konkurrenterne, der desuden skal være tilsluttet en potent computer for at køre.

Sulon Q headsettet vil endvidere kunne bruges til augmented reality ligesom Microsofts HoloLens, hvilket ingen af de andre VR headsets kan prale med.

Læs også: Er din computer klar til virtual reality? Tjek her med dette program

Det bliver derfor spændende at se, om Sulon Q kan leve op til det lovede, og så bliver de ikke uvæsentlige detaljer omkring pris, vægt og batteritid også særdeles interessante at få afsløret, når vi kommer tættere på en lancering, der skulle finde sted i slutningen af foråret.


Kilde: ITavisen.no