Første billeder af iPad Air 2 - opdateret

edbpriser.dk 08-10-2014 16:02

Den vietnamesiske blog Tinhte.vn har fået fat på en iPad Air 2, som ser ud til at være den ægte vare, skriver TechCrunch.

Næste generation af Apples iPad ventes at blive præsenteret den 16. oktober sammen med nye iMacs, men hvis de her billeder viser sig at holde stik, ved vi allerede nu en del om iPad Air 2.

En hel halv millimeter tyndere end iPad Air

Ifølge Tinhte er den nye iPad Air kun 7 millimeter tyk, hvilket er en hel halv millimeter tyndere end sin forgænger.

iPad Air 2

Dermed placerer iPad Air 2 sig lige mellem iPhone 6 Plus og iPhone 6, som måler henholdsvis 7,1 og 6,9 millimeter i tykkelsen.

Og iPad Air 2 har tillige fået det nye design af volumen-knapperne, som man også finder på de nye iPhone 6 modeller.

iPad Air 2 volumen knapper

Touch ID til Apple Pay

Billederne fra Tinhte viser også, at iPad Air 2 får indbygget Touch ID eller fingeraftrykslæser, ligesom sine nyeste iPhone fætre.

Dermed er iPad Air 2 også klar til at gøre brug af Apple Pay, som firmaet introducerede samtidig med iPhone 6 og iPhone 6 Plus, der gør det muligt at bruge sin iEnhed som betalingsmiddel i en lang række (amerikanske) butikker.

iPad Air 2 Touch ID

Den afbildede  prototype kunne ikke tændes, så softwaren kunne Tinhte ikke tjekke.

Om det er det endelige design af iPad Air 2 vides ikke, men umiddelbart virker det troværdigt i forhold til Apples hidtidige planer.

Opdatering 9/10 kl. 13.45:

2 GB RAM i iPad Air 2

Et billede på kinesiske Weibo hævdes at være af et 2 GB RAM-modul til brug i den nye iPad Air 2, skriver TechRadar, og det vil betyde en fordobling af hukommelsen i forhold til den nuværende iPad Air.

2 GB RAM modul til iPad Air 2
Billedet af det hævdede 2 GB RAM-modul til iPad Air 2.

Det vil give god mening for Apple at opgradere hukommelsen i den nye iPad Air 2 - især hvis rygtet om split-screen multitasking kommer til at gå i opfyldelse, for så får den nye iPad brug for den ekstra hardware.

Officielt Apple præsentation den 16. oktober

Apple har netop sendt invitationer ud til et event den 16. oktober, hvor iPad Air 2 og nye iMac computere ventes at blive præsenteret.

Apple invitation til event 16. oktober 2014
Apple invitation til event 16. oktober 2014.