Første Chrome OS stationære på vej fra LG

edbpriser.dk 18-08-45933 19:03

LG har annonceret, at de vil vise deres nye Chromebase stationære all-in-one PC frem på CES messen i januar, hvilket bliver den første chance for at se Googles Chrome OS på en desktop PC.

Chrome styresystemet er baseret på Linux, og det adskiller sig fra de andre styresystemer på markedet ved primært at benytte sig af web applikationer til at udføre sine opgaver.

Læs også: Acers Chromebook overgår HP's på pris og batteritid

Googles idé med Chrome er at forenkle styresystemet, så man lynhurtigt er på nettet, hvor også alle ens filer bliver gemt.

Det er altså ikke meningen, at der skal gemmes noget som helst på ens Chrome OS PC - det hele ligger i skyen.

LG Chromebase all-in-one PC

LG Chromebase specs optimeret til internettet

Derfor er der heller ikke hverken en kæmpe harddisk eller den nyeste og stærkeste Intel processor i LG Chromebase, som i stedet får 16 GB af den nye plads- og strømbesparende iSSD hukommelse, 2 GB RAM og en Intel Celeron CPU processor.

Herudover har LG fået plads til et 1,3 MP webcam, HDMI-ind, tre USB 2.0 og en USB 3.0 port samt LAN i den 21,5 tommer store widescreen Full HD skærm.

Chromebase er - udover den internet-glade hjemmebruger - rettet mod skoler, hoteller, call centre og andre firmaer, der hovedsagligt opererer på nettet.

Læs også: Android laptop på vej fra Lenovo

Prisen og den præcise lanceringsdato har LG ikke offentliggjort endnu, men hvis de skal følge trenden fra de bærbare Chromebooks, der er blevet lanceret af Acer og HP indtil videre, så bør Chromebase ikke ende som et specielt dyrt alternativ.

Se mere om Googles Chrome OS i videoerne herunder.