Første kig på Cortana i Windows 10

edbpriser.dk 17-08-46911 07:50

Som ventet kommer den personlige assistent, Cortana, til at optræde i Windows 10, ligesom hun er at finde for de amerikanske, kinesiske og britiske brugere af Windows Phone 8.1.

Læs også: Microsoft og Samsung har de bedste tablet-skærme

Den venlige assistent fra Microsoft har dog ikke været at finde i de hidtidige testversioner, som kodefabrikken har frigivet, men nu har sitet WinBeta fået lov til at lege med Cortana som nogen af de første.

Samme funktionalitet som Windows Phone 8.1

Det er en meget tidlig og ufærdig version, som WinBeta har testet, og indtil videre tyder det på, at Windows 10 udgaven kommer til at minde meget om Windows Phone 8.1 versionen.

Det vil sige, at Cortana kan ringe til Skype-kontakter, oprette aftaler i kalenderen, tjekke vejret, aktivere applikationer, søge efter nærliggende interessepunkter, afspille musik med mere, men det er ikke alle ting, der virker endnu.

Den afprøvede version ligner heller ikke den yndige, digitale Cortana fra "Halo"-spillene som på billedet herover, men er en lidt mere kedeligt bygget model som på billedet herunder.

Cortana i Windows 10
Cortana som hun ser ud lige nu i Windows 10. Foto: WinBeta.

"Hun" vil dog nok få en ansigtsløftning, inden hun bliver vist frem i en mere færdig udgave i starten af 2015 til et nyt Windows 10 event, hvor fokus mere vil være på den almindelige forbruger end på udviklerne.

Læs også: Kinesisk mand installerer Windows 98 på iPhone 6 Plus

Se videoen af Cortana i Windows 10 herunder.


Via Digi.no