Første resultater klar: Sådan fungerer de nye ARM-PC'er med Windows 10

Morten Sahl Madsen - Computerworld.dk 15-12-2017 12:01

Microsoft og Qualcomm indgik i foråret et stort samarbejde om at få Windows 10 til at fungere på Qualcomms strømbesparende Snapdragon 835-processorer.

Det unikke ved Snapdragon 835 kontra almindelige processorer til PC'er er, at 835 er ARM-baseret og normalt er at finde i smartphones som OnePlus 5T eller HTC U11.

ARM-processorer har indtil nu ikke kunne eksekvere klassiske .net/win32-apps, da de bygger på en anden grundlæggende arkitektur (derfor ser du Intel og AMD-processorer i almindelige PC'er), men via emulation har Microsoft og Qualcomm fået programmer som Photoshop og Office-pakken til at fungere på den lille ARM-processor.

Resultatet er ifølge Microsoft og Qualcomm computere, der altid vil være forbundet til internettet via LTE/4G og med batterilevetider på op imod 20 timer.

Så da HP og ASUS for nyligt annoncerede, at de er klar med to nye computere med en Snapdragon 835 inde i sig, var det utroligt spændende.

Læs også: Her er de første Windows-PC'er med ARM-processorer: Lover mere end 22 timers batteritid og 4G/LTE

Vores amerikanske søstermedie, PCworld.com, har haft fingrene i de to nye PC'er fra HP og ASUS for at se, om en ARM-PC nu også giver mening i 2017.

 

Læs mere...