Første robotstøvsuger fra Dyson har 360-grader kamera

edbpriser.dk 08-09-2014 11:23

Dyson har en hæderkronet historie på støvsugermarkedet, men de har ikke været med på den første bølge af robotstøvsugere, hvor mærker som iRobot, LG, Samsung og Philips har taget teten.

Det skyldes måske, at de nævnte firmaer har bedre kendskab til den teknologi, der trods alt skal få støvsugeren til at navigere rundt af sig selv. Ikke desto mindre ser det ud til, at Dyson måske vil kunne slå teknologifirmaerne på deres egen hjemmebane med Eye 360. Det skriver Gizmodo.

Et altseende øje

Det er i hvert fald på teknologisiden, at Dyson umiddelbart imponerer. Som navnet antyder, så er Eye 360 udstyret med et kamera, der konstant tager 360-graders billeder. Det gør den faktisk 30 gange i sekundet, så den konstant har et opdateret billede af hele rummet på en gang.


Dyson er kommet på banen med en robotstøvsuger.

Det klares ved hjælp af infrarøde sensorer, der gør støvsugeren i stand til at fastsætte sin position i rummet indenfor få millimeter. Dermed spilder Eye 360 aldrig tid på at støvsuge det samme område to gange og maksimerer batterilivet ved at vælge den mest effektive rute igennem rummet.

Læs også: Hvordan Tingenes Internet vil revolutionere dit liv

Når batteriet løber tør for strøm, hvilket det som regel gør efter en halv times rengøring, returnerer Eye 360 automatisk til opladestationen.

Dyson har også sørget for at lave en særdeles flot opladestation, der vil kunne glide let ind i designet i de fleste rum, hvilket langt fra kan siges om samtlige robotstøvsugeres opladestationer.

Derudover kan man downloade en gratis app til enten iOS eller Android, der gør en i stand til at fjernstyre støvsugeren, så man slipper for at have den kørende, mens man er hjemme.

En rengørende minitank

Et andet interessant aspekt ved Eye 360 er dens måde at komme rundt på. Der er nemlig ikke hjul som i de fleste andre robotstøvsugere, men derimod tankagtige larvefødder, der skulle gøre den bedre i stand til at forcere dørtrin og andre udfordringer på dens vej rundt i huset.


Designet af Dyson Eye 360 er vældigt inspireret af en tanks udseende.

Sammen med dens robuste udseende giver det Eye 360 et udseende, der minder ualmindeligt meget om en minitank. Fjenden er i dette tilfælde nullermænd, men Dysons sædvanligvis effektive støvsugerteknologi er også installeret i Eye 360, så det lyder som en ulige kamp.

Læs også: LG løfter sløret for deres bud på smarte hvidevarer

Desværre går der et stykke tid før Eye 360 kan tage kampen op i danske hjem. Den lanceres i Japan i starten af 2015, hvorefter en international release følger et stykke tid efter. Det betyder også, at prisen heller ikke er kendt endnu.

Der er jo lang tid til 2015, og hvis du har brug for akut forstærkning til slaget mod nullermændene i hjemmet, så har vi de bedste priser på robotforstærkninger lige her.