Forskere 3D printer offers finger for at åbne mobil

edbpriser.dk 27-11-48556 11:30

I et forsøg på at fange et mordoffers gerningsmand har politiet i Michigan bedt forskere på det lokale universitet om hjælp til at låse offerets smartphone op.

De startede med at 3D printe alle offerets ti fingeraftryk, som var tilgængelige fra en tidligere anholdelse, da de ikke vidste, hvilken finger offeret havde brugt til at låse sin mobil.

Imidlertid er moderne fingeraftrykslæsere svære at snyde, da de udover - selve fingeraftrykket - også registrerer den elektriske ladning fra huden, og en død finger kan således ikke bruges til at åbne en smartphone.

Læs også: iPhone 7 får fast Home-knap med Force Touch

Derfor blev de 3D printede fingre belagt med et ledende materiale, men det var heller ikke nok til at snyde fingeraftrykslæseren.

3D printet finger

Løsningen blev et 2D print

I stedet gik forskerne over til at bruge et 2D print af fingeraftrykket, der - efter at være blevet optimeret af et computerprogram - blev printet på elektrisk ledende papir.

Det var nok til at snyde fingeraftrykslæseren i offerets Samsung Galaxy S6 /Search/General.aspx?q=Samsung Galaxy S6, og politiet kunne fortsætte deres efterforskning.

Lidt for nemt at snyde fingeraftrykslæseren

Chefen for forskerholdet på Michigan State University, Professor Anil Jain, håber, at mobilproducenterne tager notits af deres oplåsning af mobilen.

For selvom den simple metode ikke lykkedes i alle forsøg på en iPhone 5s, så lykkedes det altså nogen gange samt på den omtalte Samsung Galaxy S6 og tillige på en Huawei Honor 7.

Læs også: Så stærkt er Gorilla Glass 5

Det betyder, at man med et højopløst fingeraftryk, en inkjet printer og noget elektrisk ledende papir kan snyde den højteknologiske scanner på en smartphone.

Og det er ikke sikkert nok, mener Jain.


Kilder: NPR og Daily Mail