Fra dødt mobilbatteri til 80% på 35 minutter

edbpriser.dk 15-09-2015 14:32

Qualcomm er måske ikke et navn, som siger alle noget, men er du indehaver af en nyere smartphone, der ikke hedder iPhone eller Samsung Galaxy, så er der stor sandsynlighed for, at din mobil er drevet af en chip fra Qualcomm.

Qualcomms Snapdragon processorer er nemlig at finde i smartphones fra både LG, Sony, HTC, Motorola og Nokia/Microsoft, som du kan se på denne liste.

Læs også: Brug IKKE din Xperia smartphone under vand

Sideløbende med deres hurtige Snapdragon processorer udvikler Qualcomm også deres Quick Charge teknologi, der giver mobiltelefonen redskaber til at kommunikere med opladeren, så opladningen af batteriet kan gøres hurtigere og mere effektivt og på en måde, så batteriets levetid optimeres.

Quick Charge 2.0 findes således i topmobiler som LG G4, HTC One M9, Sony Xperia Z4 og Z5 samt deres Xperia Z4 Tablet, og også i Samsungs nye Galaxy S6 og S6 Edge modeller, selvom de sidstnævnte har Samsungs egen Exynos processor installeret.

Qualcomm Quick Charge 3.0

Endnu hurtigere mobil-opladning næste år med Quick Charge 3.0

Med Quick Charge 2.0 kunne et 3300 mAh batteri oplades fra 0 til 60% på 30 minutter i forhold til en normal opladning, der typisk kun vil give 12% på samme tid, ifølge Qualcomm.

Med Quick Charge 3.0 har Qualcomm forøget den præstation, så der nu kan opnås en opladning, der hedder fra helt dødt batteri til 80% på 35 minutter.

Det er en kærkommen hjælp, hvis man lige står og mangler juice på mobilen og skal ud af døren, men det er vigtigt at huske på, at man skal investere i en speciel Quick Charge certificeret oplader, før man kan gøre brug af den smarte teknologi.

Læs også: Her er iPhone 6s og 6s Plus

Quick Charge 3.0 vil begynde at dukke op i smartphones og tablets i løbet af 2016, hvor i hvert fald LG står klar til at udstyre deres mobiler med den hurtige opladningsteknik.


Kilde: AndroidCentral