G-Sync på vej til din bærbare

edbpriser.dk 03-02-2015 10:59

Lige nu er der kun en håndfuld PC skærme med Nvidias G-Sync indbygget, der gør spiloplevelsen bedre ved at synkronisere informationerne fra grafikkortet med skærmens opdateringsfrekvens.

Nvidia har med G-Sync løst det gamle problem med grafikkortets dynamiske framerate versus skærmens faste opdateringsfrekvens, der ofte resulterede i tearing eller lag, hvis den mindre effektive V-Sync funktion var slået til.

Tearing i spil

Indtil nu har det været en bekostelig hardware-løsning, når G-Sync skulle installeres, men sitet PC Perspective har fået fingrene i en alpha driver til ASUS' G751 linje af bærbare, der skulle give dem G-Sync funktionen uden behov for speciel hardware.

Læs også: PC-skærme med 4K

Tilfældigvis havde de samtidig en ASUS G751 inde til test, som de kunne installere driveren i, og den så ganske rigtigt ud til at aktivere G-Sync i computeren.

G-Sync på ASUS bærbar

Da de bagefter skilte den bærbare PC ad for at finde ud af, om der var et stykke G-Sync hardware i maskinen, fandt de intet, så de kontaktede Nvidia, som bekræftede, at der er bærbare PC' er på vej på markedet med G-Sync teknologi.

Det lyder altsammen som et utrolig vel-timet sammentræf, men historien er, at en support-person var ASUS Nordic kom til at lække driveren, som så fandt vej til PC Perspective.

Uanset om det er med vilje eller ej, er konklusionen i hvert fald, at der kommer bærbare PC'er på markedet med Nvidias G-Sync teknologi i den nærmeste fremtid.

Forskel på bærbar og stationær G-Sync

Ifølge Nvidia bliver der imidlertid forskel på G-Sync oplevelsen på de bærbare PC'er og de stationære, men hvad forskellen mere præcist er, ville de ikke fortælle, da de åbenbart ikke er helt færdige med udviklingen endnu.

Det burde dog varsle gode tider for gamerne, hvis Nvidia får styr på synkroniseringen mellem grafikkort og skærm - og især hvis det kan klares med en driver fremfor dyr hardware.

Læs også: SSD bliver billigere i 2015

Samtidig er AMD FreeSync teknologien ved at gøre sit indtog på markedet, så forhåbentlig er tearing og lag snart en saga blot.