Game Mode kommer til Windows 10 - sådan virker det

edbpriser.dk 02-02-2017 11:19

Windows 10 får snart den næste store opdatering i form af Creators Update, og her vil Microsoft blandt andet fokusere på at optimere spiloplevelsen på Windows 10 computere.

Hertil har de skabt Game Mode, der skal styre CPU- og GPU-kræfterne i din PC, så du får det meste ud af din maskine og dine spil.

Målet for Game Mode er stabilitet, mere end det er et løft på ydelsessiden, selvom det også vil være en del af resultatet.

Xbox på Windows 10 enheder

Hovedformålet bag Game Mode er således at sikre, at computerens processor- og grafik-kræfter bliver brugt på dit aktuelle spil og ikke på unødvendige system-opgaver.

Læs også: Lenovo hopper med på gaming bølgen

Microsoft sikrer derved større stabilitet i frame rate og bedre ydelse, da Windows 10 vil vide, at det er dit spil, som er det vigtige lige nu.

Systemet findes allerede på Xbox One, hvor et igangsat spil prioriteres af systemet.

Aktiveringen af Game Mode foregår ganske simpelt ved at sætte hak i en checkboks i Xbox Game Bar, der findes ved at trykke Windows-tasten ned sammen med G.

Game Mode i Windows 10

Herefter vil Windows 10 huske hvilke spil, der har Game Mode aktiveret, indtil du selv vælger at deaktivere det igen.

Game Mode bedst til Universal Windows Platform spil

Microsofts Kevin Gammill fra Xbox-teamet fortæller til Windows Central, at Game Mode til Windows 10 vil give de bedste forbedringer til Universal Windows Platform (UWP) spil, mens de vil være knap så markante til Win32 PC spil, som er typiske på Steam.

Det skyldes, at UWP spillene er mere standardiserede end Win32, og at det derfor er nemmere at optimere til UWP.

Læs også: Test: Potent gamer bærbar i afdæmpet design

Enkelte spil vil komme med Game Mode aktiveret fra starten. Det vil være tilfældet, når spillet er blevet grundigt testet i udviklingsfasen, så de mest oplagte spil er dem fra Microsoft selv som "Halo Wars 2" og "Forza Horizon 3".

Halo Wars 2

Creators Update står til at blive sendt ud her til foråret, mens den første version af Game Mode allerede er kommet ud til Windows 10 Fast Ring medlemmerne i Build 15019.