Gandalf som statsminister

edbpriser.dk 14-09-2011 09:22

Der er ingen tvivl – Gandalf fra "Ringenes Herre" skal være Danmarks nye statsminister.

I slutspurten på det danske valg har de danske filmelskere allerede afgjort valget. Ca. 900 danske filmelskere har stemt om, hvordan deres drømmeregering ser ud. Blandt i alt 54 ministerkandidater er ni danske ministre blevet valgt.

Det største ansvar som dansk statsminister får troldmanden Gandalf fra "Ringenes Herre", der får hele 34% af stemmerne i kategorien ”Statsminister”. Gandalf kommer til at have prominente navne som Gordon Gekko, Rambo, Batman og Robin Hood ved sin side, hvis det stod til de danske filmelskere.

Robin Hood er nemlig blevet valgt ind som finansminister, mens Indiana Jones skal passe posten som udenrigsmister.

"Med Gandalfs lederevner, Robin Hoods tag på finanserne og Indiana Jones' åbne og eventyrlystne sind, tror jeg, vi har en vindende trio - om end hvert lovforslag skal løses med en lang og farefuld rejse, hvor der gerne skal tages lidt fra de rige og gives til de fattige,” siger Kasper F. Nielsen, der er filmekspert og nyhedsredaktør på Filmz.dk - et af Danmarks mest besøgte filmsites.

De danske stemmer er alle faldet på stærke kandidater med konstruktive og idealistiske ideer. Om vi også får det at se efter valget den 15. september, må vi vente og se.

”Efter alle luftige valgløfter, forudsigelige debatter og partikampagner følte vi, at det var tid til at finde en rigtig drømmeregering fra filmens verden. Stemmeprocenten fra vores medlemmer har været fantastisk, og det er måske tegn på, at politik engagerer næsten lige så meget som film,” siger Sippan Hagerman, presseansvarlig for LOVEFiLM.dk.

Tag fra de rige og giv til de fattige
Kevin Costner som Robin Hood
Klar til at overtage Claus Hjort Frederiksens finansministerpost og holde styr på statsfinanserne har danskerne valgt den fredsløse, Robin Hood (40%), der er kendt for at tage fra de rige og give til fattige.

Indy som udenrigsminister
Harrison Ford som Indiana Jones
Som drømme-udenrigsministeren finder vi Indiana Jones med hele 42% af stemmerne i kategorien ”udenrigsminister”. Den amerikanske arkæolog er da også en rigtig verdensmand, som jo er kendt for at have været på spændende eventyr rundt omkring i hele verden. 

Lad Rambo forsvare Danmark
Sylvester Stallone som Rambo
Når det handler om forsvaret af Danmark, så er Vietnam-veteranen og krigshelten Rambo de danske filmelskeres foretrukne forsvarsminister. Rambo, der fik 36% af stemmerne, er da også en mand, der er i stand til at forsvare sig med sit gevær, bowie-kniv og bue. Han må vel bestemt siges at kunne forsvare Danmark mod selv de værste trusler?

På posten som undervisningsminister kommer den vise Professor Dumbledore med det grå, lange skæg og halvmånebriller, som vi alle husker som rektor på Hogwarts i Harry Potter-filmene. Mere end 50% af danskerne ser Professor Dumbledore som den perfekte undervisningsminister. Måske han kan sætte skik på den danske folkeskole?

Til at varetage opgaver om det danske justitsvæsen er valget faldet på Batman dog tæt forfulgt af Lisbeth Salander med henholdsvis 31% og 30% af stemmerne.

Som miljøminister er den foretrukne filmkarakter, Wall-E, fra filmen af samme navn fra 2008 (35%), mens Agent J fra "Men in Black" får posten som integrationsminister (38%). Socialministerposten går til Willy Wonka fra "Charlie og Chokoladefabrikken" (26%). 

Her er LOVEFiLM brugernes oversigt over den danske drømmeregering:

Statsminister: Gandalf (Ian Mckellen, Ringenes Herre, 2001) 34%
Finansminister: Robin Hood (Kevin Costner, Prince of Thieves, 1991) 40%
Udenrigsminister: Indiana Jones (Harrison Ford, Indiana Jones-filmene) 42%
Forsvarsminister: Rambo (Sylvester Stallone, Rambo, 1982) 36%
Undervisningsminister: Professor Dumbledore (Richard Harris, Harry Potter, 2001) 55%
Justitsminister: Batman (Michael Keaton, Batman, 1989) 31 %
Miljøminister: Wall-E (Wall-E, 2008) 35%
Integrationsminister: Agent J (Will Smith, Men in Black, 1997) 38%
Socialminister: Willy Wonka (Johnny Depp, Charlie og Chokoladefabrikken, 2005) 26%


Kilde: www.lovefilm.dk