Garmin kommer med smartbrille til cyklister

edbpriser.dk 05-01-2016 13:05

Google har muligvis droppet deres Google Glass, men det betyder ikke, at andre firmaer ikke kan se det det smarte i en Augmented Reality brille.

GPS firmaet Garmin præsenterer i disse dage deres bud på en AR-brille på CES messen i Las Vegas, som faktisk byder på mange gode funktioner til det cyklende folk.

Garmin Varia Vision med radar

Garmin Varia Vision hedder den smarte brille, der samarbejder med GPS'en i din mobil, og derfor kan vise dig vej, give information om hastighed og distance, modtage opkald og med en Garmin radar tilknyttet, kan den sågar advare om bagfra kommende trafik.

Læs også: ASUS bekræfter AR brille til næste år

Sidstnævnte er vigtigt, da Garmin fortæller, at omkring 40% af alle påkørsler af cyklister sker fra biler, der kommer bagfra.

Garmin Varia Vision radar

Mange cyklister har allerede en computer på styret, men det vil jo være mere sikkert at modtage sine informationer direkte op foran øjet i stedet for at skulle tage blikket væk fra trafikken.

Navigering ved hjælp af touchpad

Navigeringen i Garmin Varia Vision foregår ved hjælp af en lille touchpad, der sidder på siden af enheden.

Garmin Varia Vision touchpad
Garmin Varia Vision har en lille touchpad på siden.

Den gør det muligt at swipe mellem de forskellige informationssider.

Garmin Varia Vision er desuden vandtæt, har indbygget lyssensor og kan vibrere, når der er notifikationer eller der snart skal drejes.

Batteritiden er oplyst til at være omkring de 8 timer, hvilket burde være nok til de fleste cykel-pendlere.

Garmin Varia Vision display

Pris og tilgængelighed

Garmin Varia Vision er heldigvis ikke bare et koncept, for den smarte cykelbrille kommer på markedet i første kvartal af 2016.

Uheldigvis er prisen noget pebret, da den bliver sat til salg for $400, hvilket giver en dansk pris i omegnen af de 3.000 kroner.

Læs også: Gratis TomTom app advarer dig mod fotofælder

Det er temmelig dyrt, især hvis radaren skal købes ved siden af, men hvis den virker, som den skal, er der nok mange danske cyklister, som godt kunne bruge Garmins nye gadget.

Se Garmins introvideo herunder.


Kilde: TechCrunch