Garmin viser navigering direkte på forruden

edbpriser.dk 05-02-45490 05:50

Head-Up Display eller HUD findes allerede i visse luksusbiler og er ellers mest udbredt i jagerfly og et væld af science fiction film.

Men navigationsproducenten Garmin vil nu gøre det tilgængeligt for alle ved at lancere en lille boks, der kan projicere et billede op på en gennemsigtig film på forruden af bilen (se billedet herunder).

Boksen får sine informationer via Bluetooth fra en smartphone med enten Garmin StreetPilot1 eller NAVIGON app'en installeret, og den kommer til at koste $129.99 i USA eller lige omkring 1.000 kr., når den finder vej til vores breddegrader.

Garmin Head-Up Display

Et spørgsmål om sikkerhed

Garmins salgsdirektør, Dan Bartel, fortæller til TechNewsWorld, at det vil være meget mere sikkert at få sine kørevejledninger på denne måde, da man kan holde øjnene på vejen hele tiden.

Og da Garmins Head-Up Display projicerer billedet op på forruden er der endda også plads til ekstra information i form af drejepile, afstand til næste manøvre, bane information, hastighedsgrænser og endda advarsler når disse bliver overtrådt - altsammen et sted hvor det er nemt og sikkert for føreren at få dem.

Om de danske myndigheder vil være enige i denne antagelse, vil tiden vise, ligesom det nok er noget usikkert, hvor mange bilister der har lyst til at klistre et stykke film op i forruden og få deres kørevejledninger her fremfor på traditionel vis.

Men sejt og futuristisk ser det da ud...