Gemini er bedre end iPad

edbpriser.dk 06-10-42240 08:36

iPad er på alles læber i disse dage, og Apple kunne rapportere om hele 300.000 solgte eksemplarer i løbet af det første døgn. Til sammenligning solgte iPhone 270.000 eksemplarer i løbet af de første 30 timer. De første anmeldelser fra de amerikanske medier var også meget positive.

På markedet for tablet-PC'er er der imidlertid langt flere end Apple, som er gået ind i konkurrencen de sidste måneder, og før påske kiggede vi på tabletter fra HP, Microsoft, MSI og Dell, som alle vil tage kampen op mod Apple.

ICD's Gemini er en seriøs udfordrer i dette segment, og på papiret lover den også rigtig meget - mere end iPad hvis man sammenligner dem direkte.

Android-baseret
Gemini er baseret på NVIDIA Tegra 2 platformen og vil køre Google Android som operativsystem.

Den har en skærm på 11.2 tommer (iPads er 9.7 tommer) i 16:9 format med en opløsning på 1366x768 px. (vs. 1024x768) og kan med andre ord afspille 720p HD video i fuld opløsning. NVIDIA-processoren skulle også have nok kraft til at afspille 1080p HD-materiale.

Men der er mere. Meget mere.

For det første kan Gemini faktisk ringe, sende SMS og MMS. Det er naturligvis ikke lige en enhed, du hiver op til øret midt på gaden, men kombinér det med 2 kameraer (et foran og et bagpå - 5 Mp i det bagpå), så har du gode muligheder for en videokonference, hvilket iPad ikke har.

Læser SD-kort
Gemini byder også på en SD-kortlæser, og SD-kort (op til 32 GB) kan dermed bruges til at udvide kapaciteten. Frisk fra æsken kommer Gemini med 512 MB DDR-RAM og 4 GB konfigurérbar hukommelse ifølge Engadget.

Gemini har desuden indbygget FM-radio, så du kan høre radio på farten uden at bruge datatrafik på mobilabonnementet eller være afhængig af en stabil netværkslinje.

GPS er på plads, og USB-enheder kan kobles til Gemini. Enheden har også stereohøjtalere (iPad har kun mono) og to mikrofoner for at lukke baggrundsstøj ude. Batteriet er opgivet til 40 Wh (25 på iPad) og kan skiftes ud.

Det er vel næsten unødvendigt at nævne, at den har indbygget trådløst netværk og 3G, og iPad-skeptikere vil også sætte pris på, at Gemini understøtter Flash.

Lyder det spændende? Beklageligvis findes der hverken information om lanceringstidspunkt eller pris, men hvis Gemini leverer det, den lover, vil den i hvert fald på papiret være en af de hotteste kandidater på tablet-PC markedet i år.

Denne artikel blev først bragt på dinside.no

Gemini sammenlignet med iPad og JooJoo