Gigabyte BRIX MAX er en NAS med Android

edbpriser.dk 15-01-2014 12:19

En NAS med Android er vist ikke en kombination, vi har set før, men det er ikke desto mindre, hvad Gigabyte forsøger med BRIX MAX, der er en forstørret udgave af deres BRIX barebone PC-serie.

Gigabyte BRIX MAX er en kompakt 4-disk NAS, der i denne tidlige udgave kan huse fire 2,5 tommer harddiske på hver 1 TB, men det er kun en del af mulighederne med den kompakte lille ny.

Stærk processor i Gigabyte BRIX MAX

I videoen herunder fortæller Colin Brix (ja, det hedder han faktisk - forklaring i nederste video) fra Gigabyte, at de har puttet en fjerde generations Intel Core i5 Haswell processor i BRIX MAX, hvilket også skulle markere første gang, at et Android system bliver drevet af en Haswell processor.

Læs også: Fysiske knapper vokser frem på touchskærmen

AnandTech kan endvidere rapportere, at Gigabyte BRIX MAX kommer med IRIS Pro grafik, hvilket også kunne tyde på, at Gigabyte har mere end bare almindelige NAS opgaver i tankerne for deres kompakte enhed.

Gigabyte BRIX MAX bagside
Gigabyte BRIX MAX bagsiden er fyldt med tilslutninger. Foto: pcper.com.

Det åbner nemlig sammen med den stærke processorkraft og Android OS'et op for muligheden for at afvikle spil fra Gigabyte BRIX MAX, og så er det pludselig en helt ny slags maskine, som Gigabyte overvejer at sende på markedet.

Læs også: Ultratynd og potent gamer bærbar fra Gigabyte

Gigabyte BRIX MAX er altså en ultrakompakt PC med både NAS og mediecenter muligheder indbygget, så den kan både opbevare hjemmets mange data, afvikle dem selv på en tilsluttet skærm samt streame dem til andre enheder i husholdningen.

BRIX MAX understøtter både Samba, FTP, iTunes Server og DLNA til de mobile enheder, og så kan man konfigurere RAID-opsætninger og brugerkonti, som på en normal NAS server.

Og der er altså også mulighed for at installere Android applikationer på den.

Masser af tilslutninger

Fire USB 3.0 porte, HDMI, Ethernet og 802.11n Wi-Fi samt en infrarød modtager er den ganske imponerende samling tilslutninger, som Gigabyte har udstyret BRIX MAX med.

Altsammen i en lille kasse på kun 1,2 liter i rumfang.

Læs også: Intel NUC med Broadwell arkitektur på vej

Colin Brix nævner, at Gigabyte overvejer at have BRIX MAX til salg om et par måneder, men der bliver desværre ikke nævnt noget om en pris for det lille vidunder.