Glimrende fitness ur til den alsidige udøver

edbpriser.dk 30-04-48595 20:53

Med mindre du er professionel udøver af din sportsgren kommer du rigtig langt med Garmin vívoactive HR, der kan holde styr på både din daglige aktivitet og dine udfoldelser i en lang række sportsgrene.

Løb, cykling, svømning, golf, roning, skiløb samt indendørs motionsaktiviteter er blandt de indlagte sportsgrene i Garmin vívoactive HR, og så kan du selv oprette flere, hvis du bruger dine weekender på Roller Derby eller en anden sport, som ikke er oprettet fra starten.

Garmin vívoactive HR har både indbygget GPS og pulsmåler, så der bliver samlet mange informationer om dig, når du træner, og det hele bliver samlet i Garmin Connect app'en, hvor du kan holde øje med dine fremskridt, din nattesøvn, se statistik og sammenligne din aktivitet med de foregående dage eller måle dig op mod dine venner/konkurrenter.

Læs også: Garmin Vivosmart - smartur og træningspartner i en

Du får også gode råd om dit aktivitets-niveau, og så vinder du emblemer, når du har gået et vist antal skridt eller slår din egen rekord på 5 km løb, hvilket er en meget sjov måde at holde motivationen oppe på.

Garmin Connect app
Garmin Connect app.

Fint design

Garmin vívoactive HR er ikke et diskret ur, men det er dedikerede sportsure nu sjældent, og sammenligner du det med andre sportsure på markedet, er vívoactive HR faktisk blandt de mere elegante.

Selve uret måler 30,2 mm x 57,0 mm x 11,4 mm, hvor de 11,4 mm altså er tykkelsen, så det rager lidt op, og hvis du ikke er vant til at gå med et stort ur på, kræver det noget tilvænning, før du holder op med at hænge fast i rygsækkens stropper og lignende.

Urremmen er lavet i et behageligt og blødt gummi-materiale, der sidder godt på håndleddet, og hele uret tåler naturligvis at komme med i både poolen, havet og badet, da det er klassificeret vandtæt til 5 ATM (50 m), men Garmin fraråder dog at bruge det, når du dykker.

Garmin vívoactive HR

Displayet på Garmin vívoactive HR fremstår flot og klart med fine farver på den 20,7 x 28,6 mm store skærm, og du kan vælge mellem flere forskellige udseender af din urskive – digitalt eller ”analog”.

Garmin vívoactive HR fungerer som det skal

Når du har parret Garmins fitness ur med din smartphone, er du klar til at bruge det, og det er ganske simpelt.

Ved et enkelt tryk på højre knap under displayet får du en liste med en lang række sportsgrene, og så vælger du den, du skal til at dyrke og sætter den i gang.

Så går Garmin vívoactive HR i gang med at tracke din distance, din rute, din puls og tid. Tiden er både din forbrugte tid i alt, og så får du også omgangstider på en distance, som du selv kan indstille. Det kan for eksempel være 1 km for løb og 5 km for cykelløb alt efter dit niveau, og på den måde kan du holde øje med dit tempo.

For hver aktivitet kan du scrolle igennem flere skærmsider med registreret data, mens du træner, så du kan holde øje med din puls, eller hvad der nu er relevant for din træning.

Samtidig registrerer Garmin vívoactive HR også din daglige aktivitet som antal skridt, etager op på trapper, forbrændte kalorier og antallet af minutter med høj intensitet.

Garmin vívoactive HR

Dermed får du et godt indblik i, om du bevæger dig nok i løbet af dagen, og vívoactive HR prikker endda til dig, når du har siddet stille for længe og opfordrer dig til lige at gå en lille tur.

Det daglige mål for antal skridt reguleres løbende helt automatisk, så det hæves, hvis du bevæger dig meget, og sænkes hvis du er knap så aktiv.

Både registreringen af sportsaktiviteter og den daglige motion fungerer upåklageligt med Garmin vívoactive HR, men det kan godt ske, at man kommer i mål med dagens skridt, mens man står og rører i aftensmaden ved komfuret eller vasker op, hvis man har uret på sin primære arm, men der er GPS jo heller ikke aktiveret, og for at få et mere præcist billede af dagens aktiviteter er det jo bare at sætte uret over på den anden arm.

Batteritiden er oplyst til at være 3 uger i almindelig smartwatch- og aktivitetstracker-tilstand, men hvis du bruger GPS-delen meget, bliver batteritiden hurtigt forkortet, da den kun står til 10-13 timer per opladning.

I praksis betyder det, at hvis du er rimelig aktiv og måler dine cykelture til og fra arbejde samt eventuelt en løbetur eller andet i løbet af ugen, så får du omkring 5-6 dage ud af Garmin vívoactive HR, før det skal sættes til opladerledningen igen.

Smart funktioner i samarbejde med din smartphone

Garmin vívoactive HR fungerer også som et smartwatch, da det kan modtage notifikationer og informationer fra din smartphone.

Garmin vívoactive HR

Det vil sige, at du kan få SMS’en, mailen og Skype-beskeden vist på urets skærm, samt se hvem der ringer, og så kan du også få vist en vejrudsigt og dine aftaler i kalenderen på en af urets sider.

Du kan også styre musikafspilningen på din smartphone ved hjælp af vívoactive HR, hvilket er meget smart, men det havde været endnu bedre, hvis der havde været plads til musik i uret, som kunne afspilles via Bluetooth forbindelsen, ligesom der er i nogle af konkurrenten TomToms fitness ure.

Det er også muligt at bruge uret som fjernbetjening af et Garmin VIRB action kamera, hvis du har sådan et.

Smart funktionerne i Garmin vívoactive HR fungerer udmærket, men parret med min Lumia 950 Windows 10 mobiltelefon har det ikke været helt stabilt. Denne del skulle dog fungere bedre med en Android eller iPhone smartphone, som der er gjort mere ud af end Microsofts negligerede styresystem.

Læs også: Test af Aftershokz Trekz Titanium: Sådan lyder musik spillet gennem dit kranium

Hvis du ikke er tilfreds med de indbyggede widgets i uret, har du mulighed for at hente flere gennem Garmins Connect IQ Store.

Konklusion

Hvis du er en meget dedikeret atlet med fokus på kun en sportsgren, skal du have en mere specialiseret gadget, der er optimeret til lige præcis din sport.

Men hvis du gerne vil have et fitness ur, der kan holde styr på dine daglige aktiviteter og en bredere vifte af sportsaktiviteter, går du ikke galt i byen med Garmin vívoactive HR.

Det registrerer præcist og dygtigt, hvad det skal, og sammen med den tilknyttede Garmin Connect app hjælper det med til at give indsigt og overblik samt motivere til mere motion og bevægelse.

Alt i alt er Garmin vívoactive HR et glimrende allround fitness ur.

Find bedste pris her