God harddisk optager men særlig smart er den ikke

Torben Rasmussen - Flatpanels.dk 23-01-2014 16:38

Vi har fået den nyeste generation af Samsung HDD-optagere, F8900N, til låns, som er arvtageren til de E-serie vi så på for godt et år siden.

F8x00 serien fås i to versioner med hhv. 500 og 1000 GB indbygget HDD. Optagerne er derudover identiske. Fælles for disse er dermed også, at de har dual tuner til både DVB-C og -T og at de afspiller 3D Blu-Ray.

De første indtryk
Det første, man overraskes over, når F8900 pakkes ud, er størrelsen. Jeg havde naivt troet, at man måske havde fået mindsket dimensionerne lidt siden E-serien, men det er ikke tilfældet.

Det er lidt af en kasse, man får pakket ud, og der skal lige gøres plads til den i skabet. Vægten er ret lav ift. størrelsen, hvilket ikke giver den helt store følelse af kvalitet.

Man skal derudover være OBS på, at knapperne sidder på toppen af afspilleren, så hvis man har andre enheder, der skal stakkes i sit setup, så bør F8900 stå øverst.

Tilslutninger
På fronten finder vi også tilslutning for USB-enheder og på højresiden af afspilleren findes CI slottet, hvori CA modul og programkort skal indsættes.

Læs også: Fantastisk billedkvalitet på LG's kurvede OLED TV

På bagsiden af afspilleren finder man indgang til LAN, antennekabel (passthrough), HDMI udgang, en ekstra USB-port, en optisk digital lydudgang og antennetilslutningerne.

F8900 er forsynet med en blæser, som udsender en svag susen. Dog ikke så høj som vi oplevede det på E8300 i sin tid, hvilket er et plus. Hvor vi på E8300 af og til oplevede, at blæseren gik i gang af sig selv selvom optageren var slukket (og ikke optog noget), så oplevede vi ikke denne opførsel på F8900.

Ud over LAN porten er afspilleren også forsynet med WIFI forbindelse, som kan bruges af enten apps eller til at tilgå mediefiler på lokalnetværket. WIFI-forbindelsen sørger også for, at du kan styre F8900 med eks. din smartphone.

Fjernbetjeningen
Fjernbetjeningen ligner (desværre) sig selv. Den er rodet, og vi savner stadig, at man kan mærke forskel på knapperne i mørket for det kan være lidt af en udfordring at huske hvor "EPG" knappen sidder ift. "INFO" eller "CHANNEL LIST" knapperne - især når navigationstasterne også er firkantede.

Play/pause/spol knapperne er stadig selvlysende, og det er stadig ikke særligt brugbart i daglig brug.

Denne anmelder er meget meget lidt begejstret for Samsungs billige fjernbetjeninger, og den der følger med til F8900 hører i særdeleshed med i dén kategori.

 

Læs mere...