Gode råd til firmaer som skal investere i tablets

edbpriser.dk 21-03-46777 15:43

I en unormalt godt skjult reklame for Panasonics linje af hårdføre tablet-PC'er, der går under navnet Toughpad, har den japanske tech-gigant fået foretaget en undersøgelse, der kortlægger de vigtigste overvejelser, en virkomhed bør gøre sig, før den investerer i tablets til sine ansatte.

Læs også: Ny Panasonic 20" 4K tablet til profferne

Undersøgelsen, der er foretaget af VDC Research Group, er baseret på erfaringer fra hele 186 adspurgte IT-ansvarlige, så der er en god vidensbase bag resultaterne.

Højere produktivitet og større kundetilfredshed

Ifølge undersøgelsen oplever mobile medarbejdere, som bliver udstyret med en tablet en genneimageclouditlig stigning i produktiviteten på 40 %, og det giver samtidig 30 % højere kundetilfredshed.

Panasonic Toughpad UT-MB5

Det er flotte tal, men det er ikke ligegyldigt, hvilke tablets virksomheden investerer i, og det er specielt vigtigt at undersøge tablet-leverandørens kundeservice, når det kommer til support, udskiftning og opgraderinger.

Hvis tablet-PC'en skal udenfor og med på byggepladser, er det selvfølgelig også vigtigt, at vælge en robust løsning, og områder som oplæring og tilbehør skal også med i overvejelserne.

Se de 6 gode råd om indkøb af tablets i virksomheder herunder og de vigtigste konklusioner fra undersøgelsen i info-grafikken nederst.

6 gode råd til virksomheder som skal investere i tablets

1. Det fysiske arbejdsmiljø er alfa og omega
Det er nødvendigt at forstå de omgivelser, som de ny tablets skal anvendes i for at kunne vælge den bedste løsning for netop jeres virksomhed.

Skal skærmen kunne læses under åben himmel og i stærkt sollys? Skal den kunne tåle vand og støv eller skiftende temperaturer?

Læs også: Mini Toughpad til ekstreme forhold

Hvis din tablet skal kunne holde til det, skal du lede efter en med en lysstærk skærm og IP-certificering (International Protection Rating).

2. Afdæk de ’skjulte omkostninger’
Du bør undersøge, om tablet-leverandøren har en god kundeservice og en længere garanti end den, der almindeligvis følger en tablet til privatforbrugere.

Undersøg reglerne for support, udskiftning og opgraderinger. Dårligt designede tablet-løsninger kan resultere i efterfølgende omkostninger – herunder support og nedetid – svarende til cirka 80 % af de samlede omkostninger.

Omkostningerne forbundet til support og administration er lige så vigtig, hvis ikke vigtigere, end selve investeringen i enheden.

3. Planlæg mere oplæring, end du forventer
For de fleste medarbejdere kræver det en grundig oplæring at blive fortrolig med at anvende en tablet som arbejdsværktøj – særligt hvis medarbejderne skifter fra alternative løsninger eller fra manuelle processer.

4. Vær ikke bagklog, når det gælder tablet-tilbehør
Mange tablet-løsninger til virksomheder understøttes af tredjeparts-tilbehør såsom betalingssystemer, stregkodescannere og lignende.

Dette tilbehør kan repræsentere en betydelige investering for virksomhedens succes og ROI.

Det er derfor vigtigt at have undersøgt, hvilke muligheder der er for tilbehør, herunder kvaliteten og muligheden for udskiftning/opgradering.

5. Fokusér på vedvarende udvikling
Vælg en leverandør, som tilbyder løbende opgradering og Lifecycle management – også hvad angår eventuelt tilbehør.

For mere avancerede forretningsapplikationer er behovet for stabilitet, udvikling og support yderst vigtigt.

6. Hvor lang tid skal batteriet holde?
Ifølge undersøgen fra VDC, har cirka 60 % af de adspurgte virksomheder indikeret, at batterierne i deres tablets ’ofte’ eller ’lejlighedsvis’ går død for strøm i løbet af arbejdsdagen.

Bedre administration af batterier, herunder muligheden for at udskifte det i løbet af dagen, kan være utrolig værdifuldt for medarbejdernes produktivitet.

Overvej at investere i tablets, som er udstyret med et hot-swap batterisystem. Det giver mulighed for at udskifte batteriet, mens enheden er i drift. På den måde kan du undgå at løbe tør for strøm, når du ikke er i nærheden af en oplader.

Panasonic Business Tablet facts info grafik