Google: Android ikke klar til tablet-PC'er

edbpriser.dk 15-09-2010 14:36

Samsung Galaxy Tab kører det, og Toshiba Folio 100 kører det. Men Android er slet ikke et fornuftigt styresystem til de mange nye tablet-pc'er, som i øjeblikket dukker op.

Det mener Google ifølge Techradar.com, som har interviewet Hugo Barra, der er chef for de mobile produkter hos søgegiganten.

Han slår fast, at den nuværende Android version 2.2 - også kendt under navnet Froyo - ikke er optimeret til brug på tablet-pc'er.

Det betyder, at tablet-pc'er kan have problemer med at få adgang til Android Marked, når der skal downloades små programmer.

Android Marked nægter ganske enkelt at samarbejde med enheder, der ikke kan afvikle programmerne korrekt.

For Google handler det om at sikre en tilfredsstillende brugeroplevelse, men det kan gå ud over tablet-pc'er, som brugerne ikke vil kunne fylde op med apps.

Kommende versioner af Android - som går under navnene Gingerbread og Honeycomb - vil formentlig i højere grad være forberedt til tablet-pc'erne.

Desuden spekulerer Techradar.com i, om Google har planer om at lancere et decideret styresystem målrettet de nye tablet-pc'er. Et styresystem, som i højere grad er skræddersyet til at tage kampen op med Apples iPad.

Denne artikel blev oprindeligt bragt på www.pcworld.dk