Google annoncerer Nexus Player

edbpriser.dk 01-10-46760 16:16

Google TV var ikke det store hit, som de nok havde forestillet sig hos den amerikanske teknologigigant, men nu gør Google endnu et forsøg på at bevæge sig ind på TV-markedet.

Det sker efter lanceringen af Chromecast, der umiddelbart ser ud til at have opnået den popularitet, som Googles tidligere TV-produkter har manglet.

Læs også: Microsoft lancerer konkurrent til Chromecast

Med Nexus Player kan man blandt andet streame musik, film og TV-serier og spille Android spil samt streame direkte fra ens computer, tablet eller smartphone på samme måde som med en Chromecast.

Google Nexus Player

Minimalistisk design

Selve Nexus Player-boksen er helt rund og er holdt i et stramt minimalistisk designet med en mat sort farve. Den er 4,7" i diameter, og der medfølger en sort fjernbetjening, der med bare fire knapper og sit runde navigeringshjul også er meget simpel.

Fjernbetjeningen er desuden udstyret med en mikrofon, så man kan søge helt uden at bruge knapperne. Stemmekontrol bliver en mere og mere central del af brugen af smartphones og tablets, og det ser altså ud til, at Google satser på at overføre dette til ens TV også.

Nexus Player har desuden 8 GB hukommelse og kan streame over Wi-Fi standarden 802.11ac, hvilket er den nyeste og hurtigste standard lige nu. Derudover kan den tilbyde en 1,8 GHz Quad Core fra Intel og 1 GB RAM.

Google Nexus Player med remote og controller

Det er tydeligt, at Google først og fremmest satser på, at Nexus Player skal slå igennem ved at tilbyde streaming, men der bliver faktisk også solgt en bluetooth-controller separat, der kan bruges til at spille Android spil.

Læs også: Smart dims giver musikstreaming og DAB-radio i bilen

Nexus Player kan indtil videre kun forudbestilles i USA, hvor den kan erhverves for omkring 600 kroner, mens controlleren kan købes for 250 kroner. Der er endnu ikke forlydender om, hvorvidt vi får Nexus Player at se herhjemme.