Google Chromecast lanceres i Danmark

edbpriser.dk 05-01-46186 17:26

Chromecast har længe været en salgssucces i udlandet, og nu er den endelig blevet officielt lanceret i Danmark. Chromecast giver den måske simpleste løsning på at se onlineindhold, som for eksempel Netflix, på din fladskærm.

Læs også: Guide: Hvilken TV-boks skal du bruge til Netflix

Man plugger nemlig bare Chromecast ind i HDMI-porten på fladskærmen, henter en Chromecast-app til enten sin smartphone, tablet eller et plugin til Chrome-browseren på sin PC, fuldfører en kort installation, og derefter kan billedet fra ens skærm føres op på fladskærmen med et tryk på en knap.


Sådan ser det ud, når Chromecast er installeret.

Indtil videre findes der kun en Chromecast app til Android og iOS, men mon ikke den kommer til Windows Phone også inden længe.

Dette åbner især mulighed for de mange Netflix-brugere, da de fleste andre løsninger til at se Netflix på fladskærmen både er en dyrere og mere besværlig løsning, end hvad Chromecast kan tilbyde. Chromecast har endda en særlig Netflix-app, hvilket kun gør det endnu mere attraktivt.

Netflix blandt de første apps til Chromecast

De første apps til Chromecast er Netflix, YouTube, Chrome og Google Play. Google forventer dog, at andre apps vil komme med tiden, hvor især andre streaming-tjenester såsom HBO Nordic og Spotify virker som oplagte bud på kommende Chromecast-kompatible apps.

Læs også: Medieafspiller fra Google til en god pris - anmeldelse af Chromecast

Man er dog ikke afhængig af at vente på kommende apps for at prøve andet end Netflix og Youtube, da alt hvad internettet har at byde på, selvfølgelig kan tilgås via Chrome på sin PC og ens Chromecast-app på smartphone og tablet.

Det måske mest interessante ved Chromecast er dog prisen. Google har holdt Chromecast simpel, hvilket har givet en meget lav pris, der helt sikkert vil lokke mange mennesker til at investere i den lille dims.

Chromecast er stadig kun i opstartsfasen, så der kan som nævnt komme mange flere apps og muligheder med tiden. Chromecast er dog allerede nu et rigtigt smart produkt, hvor især prisen med garanti vil gøre den til et hit hos mange.