Google går direkte efter iPad Air

edbpriser.dk 18-03-2014 14:45

En ny rapport fra taiwanesiske Digitimes Research afslører, at Google er i gang med at skifte fokus fra de mindre tablet-PC'er, som de selv var med til at gøre populære med Nexus 7, og i stedet vil satse på en 8,9 tommer tablet, der skal tage kampen op mod iPad Air (9,7 tommer) og Samsungs tablet-PC'er i samme segment.

Læs også: Så stor er Android blevet: Apple får tørre tæsk

Googles Android styresystem har godt nok vundet meget indpas på tablet-markedet i 2013, men det er primært på de mindre størrelser omkring de 7-8 tommer, hvor Android findes på mere end 50 procent af tablet-PC'erne.

I segmentet med tablet-PC'er i størrelsen 9-10 tommer, sidder Apples iPad imidlertid tungt på markedet, mens Android kun har en markedsandel på 30%, ifølge Digitimes Research, så det er her, det næste slag skal stå.

Google opruster til kamp mod iPad Air

Det er dog ikke nok for Google blot at komme med en større Nexus tablet for at tage markedsandele fra Apple.

Selve Android styresystemet er fortsat mærkbart rodfæstet i mobiltelefonen og dennes mindre skærmstørrelse, og der er et behov for at udvikle systemet til at være mere tablet-orienteret.

Det skulle gerne komme med Android 5.0, som måske bliver afsløret på Googles I/O udvikler-konference, der bliver afholdt 25.-26. juni i år, og det kunne bane vejen for, at flere udviklere vil fokusere på applikationer til større Android tablet-PC'er.

Læs også: Google strammer op på Android versionerne

Google kommer selv til at gå i front med deres 8,9 tommer Nexus tablet, der efter sigende får 2K opløsning svarende til minimum 1440 x 2560 pixels mod iPad Airs 1536 x 2048.

Om det er nok til at ryste iPad Airs dominans på markedet, vil tiden vise, og under alle omstændigheder håber Google, at flere Android tablet-producenter følger efter, så de sammen kan gøre Android stærkere på markedet for større tablet-PC'er.