Google-geni: Chrome OS dødt næste år

edbpriser.dk 21-11-42925 23:40

Denne artikel bringes i samarbejde med Recordere.dk

Vi har netop set Google lancere sin store og omfattende betatest af Chrome OS sammen med sin helt egen prototype-bærbar, CR-48. Idéen er, at letvægtsoperativsystemet skal indtage alverdens notebooks, men nu skriver en af Googles ledende udviklere, at han tror, at projektet dør allerede næste år.

Det er Paul Buchheit, skaberen af Googles AdSense-teknologi og hovedudvikler på Gmail, der på sit FriendFeed skriver, at "Chrome OS vil blive dræbt næste år (eller "sammenlagt" med Android)"

Det er altså ikke en Hr. Hvem-som-helst, der udtaler sig, og udmeldingen kommer sikkert som et chok for de partnere og udviklere, der samarbejder med Google om Chrome OS.

Paul Buchheit er nu ikke den eneste person, der har svært ved at se idéen med Chrome OS. Der har længe været talt om, at det ikke giver mening for Google både at udvikle på Chrome OS og Android. Begge er udviklet til bærbare enheder, og Android kan nemt udvides til at have samme funktionalitet som Chrome OS.

Grundlæggerne af Google, Larry Page og Sergey Brin, har selv antydet, at det var sandsynligt, at Chrome OS og Android ville blive sammenlagt engang i fremtiden, men virkelig allerede næste år?

Det ser ud til, at 2011 bliver et spændende år.