Google har lavet en Star Trek Communicator

edbpriser.dk 02-09-47863 23:43

Hvis du har set "Star Trek", ved du, at de små emblemer, som karaktererne har på brystet af uniformen, ikke kun er til pynt.

Når de trykker på dem i TV-serien, kan de kommunikere med andre besætningsmedlemmer og den kunstige intelligens ombord på rumskibet Enterprise, og det er jo noget nemmere end at hive en mobiltelefon op af lommen.

Læs også: ASUS bekræfter AR brille til næste år

Derfor har udviklerne hos Google under ledelse af chefen for firmaets nye søgeinitiativer, Amit Singhal (på billedet herover), rent faktisk lavet sådan en kommunikationsenhed på et tidspunkt, fortæller Time.

"Jeg har altid gerne villet have sådan en pin. Du spørger den bare om alting, og den virker. Derfor sagde vi: Lad os lave en prototype og se, hvordan det føles", udtaler Singhal.

Resultatet blev den runde enhed, som du kan se på billedet, som havde indbygget mikrofon, højttaler og Bluetooth og var forbundet til en smartphone.

Idéen var så, at man ved et let tryk på enheden hurtigt kunne få svar på alle sine spørgsmål fra en søgning på Google, som blev gengivet af den indbyggede højttaler.

Læs også: Smart modulopbygget smartwatch

Googles Star Trek Communicator nåede dog aldrig længere end testfasen, så der er desværre ingen grund til at lægge sig i kø foran Fona, men det viser meget godt, hvor langt Google vil gå for at afprøve nye måder at tilgå deres søgemaskine på.