Google har præsenteret nye produkter

edbpriser.dk 06-11-48731 00:40

Nye Pixel smartphones, ny Chromecast, virtual reality headset, nye routere og en ny Home enhed med højttaler og Google Assistent indbygget var nyhederne på Googles store Pixel event i går.

Dermed springer Google ud som en mere fuldbyrdet hardware producent end tidligere, hvor deres projekter som Chromecast mere har virket som hobby projekter.

Dette kan også ses på de nye Pixel smartphones, der afløser Nexus brandet, og hvor den egentlige producent, HTC, træder i baggrunden, og de i stedet bliver præsenteret som "Made by Google".

Google Assistent

Et gennemgribende tema ved Googles præsentation var deres Assistent, der bliver en integreret del af flere produkter nu og fremover.

Google Assistent

Google Assistent er smartere end nogensinde, og Googles CEO, Sundar Pichai, kaldte det indvarslingen til tiden med kunstig intelligens i vores enheder.

Med talekommandoer til Google Assistent skal man kunne bestille en Uber taxa, få oversættelser til andre sprog, få oplysninger fra Wikipedia og styre forbundne enheder i hjemmet.

Fremragende kamera i Google Pixel og Pixel XL

De nye smartphones fra Google (og HTC) var ved et par uheld blevet afsløret forud for eventet, så dem vidste vi det meste om i forvejen.

Læs om dem her: Forhandler afslører Googles nye smartphones

Google Pixel smartphones

Dog var det ikke blevet afsløret, at Googles Pixel smartphones har slået alle konkurrenterne i DxOMarks test af kameraet og givet det en imponerende score på 89, hvilket ingen mobiltelefon har fået før.

Priserne for de henholdsvis 5 og 5,5 tommer store mobiltelefoner bliver cirka:

Google Pixel
• 32 GB model: 6.000 kroner
• 128 GB model: 7.000 kroner

Google Pixel XL
• 32 GB model: 7.200 kroner
• 128 GB model: 8.200 kroner

så de bliver noget dyrere end Googles Nexus mobiler, men du får til gengæld ubegrænset lagerplads i skyen til dine billeder og 4K video optaget med Pixel telefonerne.

Daydream View: Et blødt virtual reality headset

Google afslørede også et virtual reality headset kaldet Daydream View, der er udarbejdet i samarbejde med tøjdesignere, så det skulle være "blødt, hyggeligt og komfortabelt" at have på.

Headsettet vil være kompatibelt med flere mærker af smartphones, hvis de blot er Daydream-optimeret, og Google har sørget for, at der kommer VR-indhold fra partnere som Warner Bros og New York Times samt materiale fra Google Play Movies og YouTube.

Google Daydream View farver

Daydream View kommer til november, og prisen lyder på $79, hvilket burde betyde en dansk prislap på omkring 650 kroner.

Tidlige forudbestillinger af Pixel mobilerne vil indeholde et gratis Daydream View headset.

Ny Chromecast Ultra

Google har opgraderet deres Chromecast til en 4K udgave med tilnavnet Ultra.

Google Chromecast Ultra

Chromecast Ultra bliver dyrere end sine forgængere med en dansk pris omkring 550 kroner, men til den pris får du så også mulighed for at afspille 4K video i HDR og Dolby Vision.

Læs også: Google-chef om nye lanceringer: Den 4. oktober 2016 vil der blive talt om i årevis

Google bakker op ved at udsende 4K materiale gennem Google Play Movies i november, hvor den nye Ultra Chromecast også kommer i handlen.

Google Home styrer hjemmet

Googles nye enhed til hjemmet - Home - er en intelligent boks med en touch-flade på toppen og en højttaler i maven, der styres af dig med hjælp fra Google Assistent.

Home kan dermed svare på dine spørgsmål med oplysninger, som du også ville få fra en Google-søgning på nettet.

Google Home med Google Assistent

Til højttaleren kan du streame musik fra YouTube Music og andre streaming tjenester uden behov for at involvere din mobiltelefon, og du kan styre musikafspilningen med stemmekommandoer.

Du kan også sende materiale til Google Home fra din Android eller Apple iOS enhed gennem Google Cast, og du kan sende billeder og video videre til dit TV via Chromecasten.

Google Home vil også kunne styre forbundne enheder i hjemmet som Philips Hue lys, Nest, Samsung SmartThings og IFTTT opsætninger.

Google Home kommer ud i starten af november til en pris på $129 eller cirka 1.000 kroner, hvilket inkluderer seks måneders abonnement på  YouTube Red.

Google Wifi dækker hjemmet

Sidste produkt fra Google i denne omgang er et nyt router system, der består af små routere, som kan serieforbindes til at dække hele hjemmet lige godt med wi-fi overalt.

Google Wifi

Sammenkoblingen af routerne skulle være yderst simpel, og de akkompagneres af en smartphone app, så man blandt andet kan styre børnenes adgang til internettet.

Læs også: Verdens hurtigste router kommer til Danmark

Google Wifi kommer til december og sælges enkeltvis til cirka 1.000 kroner eller i en pakke med tre til omkring 2.400 kroner.


Kilde: AndroidCentral