Google lancerer nye Android TV bokse

edbpriser.dk 16-01-46451 05:30

Googles I/O udvikler konference starter i dag, og her vil søge-giganten præsentere flere TV bokse med en ny version af Android TV software, rapporterer CNET.

Googles navn vil dog ikke være på de små mediebokse, der blandt andet skal konkurrere med Apple TV og WD TV Live, men derimod bliver det de producenters navne, som Google har samarbejdet med, der kommer til at optræde på boksene.

Læs også: Her er Sonys rival til Apple TV

Det samme vil gøre sig gældende for de smarture med Android Wear software, som også bliver præsenteret på konferencen fra producenter som Samsung og LG.

Alle vil gerne have et Smart TV

Antallet af solgte enheder, der kan forbinde fladskærmen til internettet samt streame og afspille film og musik, forventes at runde 330 millioner i USA alene i 2017.

Allerede nu har flere end 50% af de amerikanske husstande deres TV forbundet til internettet på den ene eller anden måde, så det er et marked i rivende udvikling, som Google gerne vil have deres del af.

Konkurrencen er dog hård, da firmaer som Apple, Amazon, Samsung, LG samt Sony inklusive PlayStation og Microsoft med deres Xbox alle kæmper om at være leverandør af indhold til dit TV.

Mange forskellige Android TV bokse

Google satser dog på, at den store udbredelse af Android på smartphones og tablet-PC'er kan give dem en fordel i kampen om kundernes gunst, og ved at stille Android TV software til rådighed for mange forskellige producenter, vil der være mange forskelligartede mediebokse for kunderne at vælge mellem.

Der er for eksempel rygter om, at mindst en af de kommende Android TV bokse vil blive udstyret med en kraftfuld NVIDIA Tegra 4 processor, som vil give mulighed for afvikling af forholdsvist seriøse spil.

Læs også: Denne HDMI-nøgle 'caster' hvad som helst

Så med den billige Google Chromecast i den ene ende af spektret og en stærk spillemaskine i den anden, ser det umiddelbart godt ud for Googles chancer.