Google og HTC laver Nexus 9 tablet

edbpriser.dk 30-09-46694 06:46

Ikke siden 2010, hvor HTC lavede Googles første Nexus smartphone, Nexus One, har HTC været inde i varmen hos den amerikanske gigant, men nu fortæller Wall Street Journal, at de to selskaber samarbejder igen.

HTC har ellers ikke haft den store succes på tablet-markedet, som de opgav efter skuffende salg af HTC Flyer tilbage i 2011.

Læs også: Verdens tyndeste og letteste tablet

Til gengæld har de haft rimelig stor succes med deres HTC One og HTC One (M8) mobiler, der begge er blevet udråbt som de bedste Android smartphones i år og sidste år, og det er denne succes, der nu skal bygges videre på.

Google skifter producenter af princip

De to seneste Nexus 7 tablets blev produceret af ASUS og solgte rigtig godt begge to, men Google har et princip om at skifte samarbejdspartnere ofte, så også derfor er valget denne gang faldet på HTC.

På den måde undgår Google monopollignende tilstande og opdyrker samtidig en bred vifte af stærke producenter på Android markedet.

Det kan også dæmme op for Samsungs voksende dominans, der jo er en rigtig stærk Android partner, men som også arbejder på deres eget Tizen styresystem som en konkurrent til Googles Android.

Google Nexus 9 kommer allerede til oktober

Ifølge AndroidCentral, vil Google Nexus 9 allerede blive præsenteret i slutningen af oktober sammen med Android L.

Læs også: 10 ting du skal vide om Android L

Herudover vides der ikke meget om Google Nexus 9, andet end at den skulle blive udstyret med Nvidias kraftfulde Tegra K1 processor.

Vi ved mere til oktober.